Gamla Nyheter

 

 
 

Mönsterås Bluesfestival

Bill Öhrström i "Bill Slim & Guy"

Festival i Mönsterås, då är alltid förväntningarna högt uppskruvade. I år var det en härlig mix av fest och musikupplevelser som gör det omöjligt att inte ge festivalen i sin helhet full pott med m3-knappar.
Bilder från fredagen, mitt på dagen.
Bilder från fredagen, kvällen.
Bilder från lördagen, mitt på dagen.
Bilder från lördagen, kvällen

/Hela M3 (utom Jarre som fick förhinder)
 
 

Big Bag of Blues & Gumbo i
Kajskjulet i Halmstad

Big Bag of Blues


Gumbo


Kajskjulet i Halmstad var en ny scen för oss. En lokal som lämpar sig väl för tillställningar likt denna. Det är bara att hoppas på att det bjuds på fler tillfälle att spisa blues i Kajskjulet.


Bilder från Kajskjulet

/Isac & Jens
 
 

The Black Box Revelation 13/4, Grenoble - L'Ampérage

The Black Box Revelation

I tisags kväll var jag på l'Ampérage, litet plats med bar och scen för konsert, med max 300 platser. Andra gången att jag åkte dit. Och det var suveränt !!!! Fucking band! Som om Voodoo Boogie träffade The Black Keys med galneheten av Thommy Larsson (Franska Trion) bakom trummor. Black Box Revelation är ett belgiskt duett som har släppt 2 plattor men plattorna är långt ifrån att vad dem kan på scenen.


Bilder från L'Ampérage

/Pierre
 
 

Armadillo Blues

Två gånger på kort tid, Armadillo Blues

Armadillo Blues fick vi höra både på "På G" i Falkenberg och på Bredaryds Kulturfestival. Olika gig med olika förutsättningar och olika publik. Olika är bra, det är Armadillo också.Bilder från gigen

/Isac
 
 

Andi Almqvist, En Vanföreställning

Andi Almqvist. Figuren inne i dimman är Svate Sjöblom.

Andi Almqvist bjöd på en härlig totalupplevelse tillsammans med Bebe Risenfors, Svante Sjöblom och Filip Runesson. Man vill bara ha mer och mer av Andi, det är som om man aldrig får nog.
Vi pyntar giget med hela fem m3-knappar.Bilder från vanföreställningen

/Isac & Jens
 
 

Louise Hoffsten på The Tivoli

En stark, men samtidigt så skör och känslosam, svensk blues-drottning av yppersta kvalitet

Louise Hoffsten spelade upp på The Tivoli i Helsingborg tillsammans med ett gäng mycket duktiga medspelare. Det blandades frisk mellan nya alster och lite äldre vilket ledde till att det blev ett intressant och dynamiskt gig. Detta blev också den kväll som vår 21:a m3-knapp delades ut. Louise är väl en av de mest lättippade knappmottagarna i vår serie.Mer bilder här!

Bloosblasters både före och efter

Det är alltid härligt gung när Bloosblasters kommer upp på scenen

Det är inte dåligt att vara både förband och efterbörd till Louise Hoffsten men detta lyckade Bloosblasters med denna afton. Våldsamt sväng och hålligång gjorde att många valkiga kroppar darrade i takt på dansgolvet till denna skånska glad-bloos(?).Bilder från giget med Bloosblasters

/Isac
 
 

M3-möte hos Pierre

Sista mötet hos Pierre(?).
Om det nu inte blir något möte i Frankrike... :)

Pierre har valt att lämna vårt kalla nordiska land för att ta sig "hem" till det något mer heta Frankrike. Han passade på att bjuda in oss till sista måltiden (ett sista möte på Svensk mark) innan hans flyttlass, bestående av en kombi fylld med vinyler, rullade ner till Frankrike och Grenoble. Ett genomtrevligt möte som inte saknade något av de stående ingredienserna, bra musik, kritiserad musik, anskrämlig musik, konstig musik, ja musik i synnerhet och allmänhet.
Vi, Isac, Jens, Niklas, Jarre, Pelle och Anita tackar för en fantastisk kul kväll!
Lycka till med allt på din nya hemmaplan Pierre!

Mer bilder från mötet (känsliga personer varnas)

/Isac och alla vi andra
 
 

Stina Berge i Falkenberg 091211

Stina Berge.

Stina Berge "sattes upp" på samma scen som Dag Vag spelade på, två veckor tidigare. Vi hade inte några förväntningar på att få möta samma publik och samma ös som då, men att det skulle bli så mysigt och intimt hade vi inte ens vågat hoppas på. Stina spelade verkligen för "oss" och delade gärna med sig av sig själv.
Fick vi knottror på kroppen? Absolut!
Stina får fyra starka knappar av oss...Fler bilder från På G

/Isac & Anita
 
 

Dag Vag i Falkenberg 091127

Stig Vig och Beno Zeno i Dag Vag.

Ny musikscen i Falkenberg, "På G". Det var vi tvungna att testa och det kunde inte bli bättre än att ta oskulden på denna klubb med hjälp av Dag Vag. Fullt ös från början till slut resulterar i, på gränsen till snåla, fyra och en halv knapp.
Se bilderna från På G

/Isac & Jens
 
 

Andi Almqvist på Babel i Malmö

Andi Almqvist har alltid gott omdöme när han knyter musiker till sig.
Andi Almqvist hade release gig för sin nya platta "Glimmer" på Babel i Malmö den 4/11. Eftersom vi på ett snörpligt sätt missade honom i somras så var det inte svårt att ta beslutet att plocka ut en semesterdag och ge sig ner till Skåneland. Det hade dessutom viskats om att Ossler skulle vara med och spela denna kväll men så blev det inte, och det hade kanske blivit lite FÖR bra.
Bättre än så här blir det helt enkelt inte...Se bilderna från Babel

/Isac
 
 

Allhelgonablues i Kvänum 2009

Micke K bjöd på härligt akustiskt jam med Hendrixinslag till sammans med sina vänner.

Blue Tone bjöd på Allhelgonablues på Hotell Lumber & Karle i Kvänum. Ett perfekt ställe att ha bluesfest på och en bra idé att lysa upp höstmörkret med lite go blues och umgänge med polare från när och fjärran.
Tillställningen kammar hem fyra knappar.Mer bilder från Kvänum

/Isac & Jens
 
 
Eksjö Stadsfest 2009

Backyard Babies var ett av banden i Eksjö, förståss...

En go mix av bra band gör att vi gladerligen pytsar ut fyra knappar till 2009 års upplaga av Eksjö Stadsfest.
Vi portionerar ut bilder från gigen artist för artist så det dyker upp bildsidor lite undan för unden.Stefan Sundström
Svänggänget
Roffe Wikström
Sator
Backyard Babies
Over Thörnqvist
Bloosblasters
Wille Crafoord
Bill Öhrström

/Isac
 
 
Gurkfest 2009-08-22

Värden och gurkan
Ett fantastisk party fick vi uppleva då Beppe,
J Hermansson & The Blues O.D. och GaltaGöstas bjöd in oss till Gurkfest i Falkenberg.

Bilder från Gurkfesten

/Isac, Jens och Pierre
 
 
Gläntan Backyard Blues & BBQ 2009

Lu
Bra musik men framför allt mysigt, mycket mysigt är det då Blues For Fun ordnar minifestival i Gläntan utanför Anderstorp. Det var så mysigt att vi blev tvungna att strö fyra feta knappar runt omkring oss.Bilder från Gläntan

/Isac, Jens och Pierre
 
 
Rootsygig i Hammenhög med bonus

Richard Lindgren


Rootsy bjöd på gig med Richard Lindgren och Annika Fehling på Valnöt & Kaprifol i Hammenhög. Det skulle visa sig bli en bra kväll med en lite knorr till på slutet.

Bilder från Hammenhög

/Isac
 
 
Red Roster Revisited på Stradstugan i Långasand

En kväll som ramades in av god mat, goda vänner, gott väder och massor av god musik från Red Roster Revisited.Bilder från Långasand

/Isac, Pierre och Jens
 
 
Falkenbergs Jazz & Blues 2009

Pierre Swärd, en av Sveriges största...
Falkenberg ligger ju inte långt bort från m3:s hemmaarena och med artister som Filip Jers, Svante Sjöblom, Claes Yngström och Pierre Swärd på scenen kan man ju inte låta bli att lämna skogen för att ta sig närmare havet (även om det känns lite avigt och traumatiskt). Det blev många härliga musikupplevelser denna kväll och Falkenbergs Jazz & Blues skall känna sig nöjda med de fyra knappar vi förärar dem.Bilder från Falkenberg

/Isac
 
 
Åmål 2009, en höjdare som vanligt.

Daniel Norgren, en av festivalens "stora"
Åmåls Bluesfest blev den succé som vi alla hoppats och trott på. Bra band och tid för både party och för att umgås med bluesvänner från hela landet. Det enda sura (i dubbel bemärkelse) var det fantastiskt ihärdiga regn som fullständigt vräkte ner hela lördagen (över 140 mm på en dag). Trots detta så hade alla människor ett stort leende under regnhuvor, sydvästar och krängda paraplyer när man mötte dem lutandes mot stormvindarna längs Åmåls översvämmade gator.
Festivalen i sin helhet får fyra knappar, detta på grund av att vädergudarna inte lyssnat tillräkligt på Nisses önskningar och krav.Bilder och text från:

Bilder från onsdagen
Bilder från torsdagen
Bilder från fredagen, på dagen
Bilder från fredagen, på kvällen
Bilder från lördagen

Foto: Isac, Jens, Pierre och Anita

/Isac
 
 
Programtips, Åmål 2009
Dags att avslöja Isacs programtips inför Åmåls Bluesfest 2009.
Vi måste poängtera att dessa är ytterst personliga och gör inte anspråk på att vara den absoluta sanningen. Man hoppas ju också att man skall bli positivt överraskad av någon artist som man valt bort men ändå ramlar på. Nu ser man verkligen fram emot Åmål och all härlig blues.
Kom ihåg: "Smaken är som baken"...

Ta mig till Isac:s ultimata program

/Isac
 
 
Mönsterås Bluesfestival 2009
Erja Lytinen, en av höjdpunkterna på årets festival


Ännu ett fantastiskt år i Mönsterås med blues, sköna vänner och härlig stämning. Det enda som drar ner betyget av totalupplevelsen är att vädret var något sämre än i fjol och att inte "rätt" band vann Scandinavian Blues Contest. Fantastiskt att se så många musikälskare i byn både på fredagen och lördagen, lite surt är att inte alla kommer till bluespalatset på kvällens evenemang.


r
Bilder från fredagen
Bilder från lördagen

OBS! Bildsidorna är väldigt stora, ha tålamod med laddningen.

/Hela m3
 
 

Sunkträsket,

Ny rockscen i Gislaved - 090430


Magisk natt i Gislaved. Sunkträsket är en ny förening i Gislaved, som ett ungt och trevligt gäng har skaffat. Jag väntade mig ingenting när jag gick ditt själv, ensam som en stor pojke, fast jag hade lyssnat lite på det sista bandet på Internet. 
r
Bilder och recensioner från kvällen

/Pierre
 
 

Walter Trout and the Radicals

Gisleparken - 090424


Själva giget blev inte riktigt vad vi hade förväntat oss. Ganska oinspirerat och känslokallt lir av, enligt många, en av världens förnämsta gitarrister.
Spelningen, som bara lyfte ett par gånger under kvällen får en tveksam två-och-en-halva av m3:s kräsna åhörare.


r
Bilder från kvällen

/Isac och Jarre
 
 

Mizz Percy - 090404


Kul blues med rockiga inslag blev det då Blue Heart Blues-klubb bjöd in Mizz Percy att lira på Pärlan i Halmstad. Ett grymmeös från början till slut som fick kvällen att bli hellyckad.


r
Bilder från kvällen

/Isac och Jens
 
 

Mojo Factory


Jag stack från Sverige den 29 mars, dagen efter Hot Dog Taylors gig i Anderstorp, efter en jätte kort natt. Jag kom tillbaka den 25 april efter Mojo Factorys gig, efter en lika kort natt. Cirkeln är stängd.
Mojo Factory är ett litet band med blues rötter med Arnaud Metral-Biollay som ledare. Den här spelningen skulle vara den sista av bandet.


r
Mer text och bild på vår Franska Fanclub härhär

/Pierre
 
 

Hot Dog Taylor, IGEN!


Fullt ös på Folkets Hus blev det då Hot Dog Taylor äntrade scenen i lördags. En mycket kul kväll med många överraskande vändningar och krumbukter. Detta blev också kvällen då samtliga bandmedlemmar kan pynta sig med m3-knappar.

Vi delar ut fyra och en halv knapp för giget i sin helhet


r
Bilder och text från Hot Dog Taylor


/Isac, Pierre och Jens
 
 

Bloosblasters och Peps 090326


Det var länge sedan, allt för länge sedan, vi hade nöjet att se och lyssna på Bloosblasters så nu när det dök upp tillfälle att se detta formidabla skånska bluesband kryddat med Peps kunde vi liksom inte hålla oss därifrån. Tages nattklubb visade sig vara en perfekt bluesscen och kvällen blev precis så lyckad som vi hade hoppats på. Fullt ös från början till slut som resulterar i en given fullpottare.


r
Bilder från Tages i Landskrona


/Isac och Jens
 
 

Sture Elldin på Pärlan 090307


Sture Elldin bjöd på fantastiska bluestoner från sina munspel som vi fullständigt älskade. Vi hade däremot lite svårare för den stundtals oinspirerade sången vilket drog ner slutbetyget väsentligt. Summerar man kvällen så blev den ändå väldigt lyckad och kul.


r
Bilder från Pärlan


/Isac och Jens
 
 

Blues Band 090206


Vi var ett helt gäng glada Hyltebor som beslutade oss för att ta oss till Gislaved för att se och lyssna på The Blues Band. Från M3 var det bara Pierre och Niklas som saknades. Vi fick en kul kväll och träffade många trevliga bluesvänner från när och fjärran. Själva giget var kanske något "uddlöst", jag förväntade mig kanske att de skulle vara lika bra som i Åmål 2006 där vi gav dem en fullpoängare men här kom de inte upp till de nivåerna. Vi konstaterar också att dessa poängsättningar inte endast beror på bandet på scenen utan kanske lika mycket på vilket humör vi i publiken befinner oss i.


r
Bilder från Gisleparken


/Isac, Jens och Jarre
 
 

Manfred Mann 090115


Mycket har hänt sedan Manfred Mann 1962 bildade sitt första band. Jag måste säga att det imponerar att man 47 år senare kan leverera rock som fortfarande håller måttet. Det är kul att lilla Halmstad kan få tag på rockreliker likt Manfred Mann och presentera dom på anspråkslösa Halmstad Teater. Hoppas vi får se mer av de gamla legenderna på denna scen.


r
Bilder från Halmstad Teater


/Isac
 
 

Caroline Larsson 090115


Caroline Larsson lirade förband till Manfred Mann på Halmstad teater. En ny bekantskap som var riktigt trevlig.


r
Bilder från spelningen


/Isac
 
 

Hot Dog Taylor i Lidköping


Det blev en fantastiskt trevlig tur den som Jens och Isac gjorde till Lidköping för att se och lyssna till Hot Dog Taylor förstärkta med Jacob Steinwall från Jacob And The Jackals. Ett mycket bra arrangemang av bluesföreningen i Lidköping med god mat, billig och god bärs toppat med trevliga människor och fantastiskt kul musik. Vi ger kvällen fyra starka m3 knappar.


r
Bilder från kvällen


/Jens & Isac
 
 

M3 i M3


En överraskning väntade Jens då han en dag förstrött bläddrade i prylmagasinet framför andra...

Se här
r
 
 

Rockkväll i Växjö 2008-11-22


Vi åkte till Växjö för att fira ett par ”bluesfestivalkompisar” som hade fyllt år och kom hem med ett fantastiskt, musikaliskt inferno i våra öron!

Bilder från kvällen


/Jens & Pierre
 
 

Rich Harper Blues Band i Motala.

 

Jag tog mig till Motala för att stråla samman med ett gäng polare och fira min födelsedag och det gjorde ju inte saken sämre att Rich Harper råkade lira samma kväll. Det blev överraskande bra och en riktig höjdarkväll.


Bilder från giget


/Jens
 
 

J Hermansson & The Blues O.D.

 

fgd

J Hermansson & The Blues O.D. är ett band som vi gärna ser mycket av. Denna kväll på Pärlan blev ännu en skitkul stund tillsammans med ösig blues och goa människor. Det skall bli spännande att se var vi kan njuta av bandet nästa festivalsommar.Bilder från kvällen


/Isac
 
 

Gläntan 2008

 

 

 

Dags för Gläntan igen. Vi hade tur med vädret. Det höstregnade på lördag morgon och söndag morgon men vi fick inte en droppe på oss under eftermiddagen. The gods of blues var snälla.
Mysigt och trevligt som väntat. Massor av rintressanta träffar, kanonorganisation som höll timingen perfekt, och vilken bra idé att ha Johan "Bottleneck John" Eliasson på pauserna. Han var utan konkurans den bästa på den långa eftermiddagen. Tyvärr kom det inte mycket folk. Orsaken var kanske priset men kanske inte ändå. Egentligen är det, för oss, ganska ok att betala för att stötta en organisation som engagerar sig för att fixa evenemang som Gläntan.
Bilder och annat från Gläntan

/Jens & Pierre
 
 

Helsingborgsfestivalen 2008-07-24

 

Pelle Ossler

 

Vilken musiksommar det blev 2008! För att "beta av" två stora favoriter tog vi (Isac och Björn H) oss ner till Helsingborgsfestivalen där både Pelle Ossler och Kaizers Orchestra spelade på festivalens inledningsdag. Bägge gigen uppfyllde våra höga förväntan och vi fick dessutom höra Mikael Wiehe & Ebba Forsberg tolka Dylan, samt bluesbandet Statements.
Allt inramat av en underbar svensk högsommardag, som lämpade sig mycket väl för att svalka sig med en kall öl på kajkanten.

Bildreportage från Helsingborg

/Isac
 
 

Andi Almqvist 2008-07-18

Andi Almqvist

 

Dags att ta fram superlativlexikonet igen. Vi fick ännu en fantastisk musikupplevelse då Andi Almqvist gav konsert på "Far i Hatten" i Malmö. Bara inledningsnumret "Low-Dive Jenny" var värd resan till Malmö, skulle gärna hört den fler gånger denna magiska kväll. Detta blev också kvällen då vår 11:e m3 knapp delades ut, denna gång till en av Sveriges intressantaste artister, Andi Almqvist.Bildreportage från spelningen

/Isac, Pierre och Jens
 
 

Åmåls Bluesfest 2008

 

Roffe Wikström, en av många starka upplevelser i Åmål 2008

 

Åmåls bluesfest blev återigen den succé som man förväntat sig och hoppats på. Vädret blev perfekt. Vi bjöds på fantastiska gig. Människorna runtomkring oss var glada och trevliga. En plats på jorden som måste vara så nära himmelriket man kan komma.
Festivalen får givetvis fem glimrande m3-knappar i betyg.Här är våra bilder från festivalen:
Åmål 2008 - onsdag och torsdag
Åmål 2008 - fredag
Åmål 2008 - lördag
Åmål 2008 - människor och party
Hot Dog Taylor
North Mississippi Hill Country Picnic Revue
The Wildcards
Roffe Wikström

/Isac, Pierre och Jens
 
 

Dags för Åmåls Bluesfest

Ta del av Isac:s ultimata festivalupplägg(?)

 

Isac Har planerat in den perfekta festivalen. Ta del av han planering genom att följa länken nedan. Pierre var inte imponerad han menade på att det inte fanns någon plats för bärsen...
Har ni synpunkter: Skriv en rad i gästboken!

Isacs festivalplan

/Isac
 
 

The Flip-Flop Blues Story

eller

M3 goes Africa

Flip-Flops har en central roll i storyn

 

Pierre har nu släppt HELA sin reseskildring på både svenska och Franska. Vi lovar en intressant läsning med plats för många spontana garv.

Ta mig till The Flip-Flop Blues Story

Flip-Flop Blues Story - Recit Mali 2008 - Version Francaise (PDF  37,5 MB)

/Pierre
 
 

Mönsterås Bluesfestival 2008 

J Hermansson And The Blues OD

 

Mönsterås gjorde det igen! Man lyckas på nytt bjuda oss på en blueshelg som är helt i toppklass. Bra band, bra väder, härlig stämning och alltid nära till skratt, en kall öl och bajamajor =). M3 var även i år kompletta i Mönsterås och dessutom förstärkta med en "hang around" i form av Dick.
Vi ingick i år också i juryn för Scandinavian Blues Contest och var med att utse Lazy Roosters som segrare. Vi delade även ut M3:s specialpris till det band som vi ansåg underhöll oss mest på festivalen och här rådde det full enighet att J Hermansson And The Blues OD skulle få titeln.

Festivalen i sin helhet får full pott
Bilder och reportage från festivalen

 

/m3

 
 

M3 deltar i juryn i SBC

 

M3 kommer i år att delta i juryn på Scandinavian Blues Contest (SBC) som äger rum den 30-31/5 i samband med Mönsterås Bluesfestival. Följande band kommer vi att lyssna på, titta på och bedöma:

Wallins Blues - Gislaved

Wallins spelade på Blues i gläntan i fjol och då tyckte vi de var något ojämna. Jag tror de kommer leverera ösig blues i Mönsterås som många kommer gilla.

 

Catfish Charly - Vetlanda

Countryblues från Småland. Vetlanda levererar bra blues, det vet vi.

 

Lazy Roosters - Storå

Det svänger ordentligt om detta bluesband från Örebrotrakten. Vi kommer få njuta av många skitiga munspelstoner, tror och hoppas jag...

 

Kapten Blues - Eksjö
Här tror jag vi kommer få höra lite mer polerad blues som sträcker sig lite in på Jazz-området. Kan bli intressant.

Rag Bag - Göteborg
Skön blues från Götet. Här hoppas jag vi får "freaka" loss till dragspelstoner också. Här kommer man inte kunna stå still och lyssna.

The Downhomers - Sölvesborg
Bandet som ger ut sina plattor på Systembolaget(!?), bara det borde göra detta band till intressanta. Rytmiskt intensiv blues med stor bredd utlovas.

Den artist eller det band som utför den bästa "akten" skall utses till årets vinnare. Med bästa akt menas:

  • Agerande/Show/Rekvisita

  • Kommunikation med publiken

  • Instrumental/vokal insats

Mer om SBC

 

/m3

 
 

Jacob & the Jackals på Blue Heart

 

Bra ös på Pärlan när Jacob & the Jackals drog loss

 

Det var ett tag sedan vi var på besök hos Blue Heart bluesförening i Halmstad men nu var det dags igen. Man vill ju inte gärna missa en chans att höra Jacob & the Jackals. Bandet gjorde oss inte besvikna och vi fick oss en blueskväll att minnas.
Nu ser vi fram emot att höra Jacob i Anderstorp den 2:a Augusti då de medverkar på festivalen "Blues i Gläntan"


 

Se bilder från Pärlan

 

 

/Isac & Jens

 
 

Blueskväll i Anderstorp

 

J Hermansson bjöd på ett skönt gig i Anderstorp

 

Det var på tiden att få njuta av lite live-musik igen. Två band bjöd bluesklubben "Blues For Fun" på denna kväll: "Bluestone" och "J Hermansson and the Blues OD". Det blev en riktigt trevlig tillställning i Anderstorps Folkets Hus med många sköna smålänningar runt omkring sig. Nu är vi ju medlemmar också så det blir säkert fler besök i denna småländska grannby.

 

 

Se bilder och omdömen från kvällen

 

 

/Isac & Jens

 
 

Finland vann årets landskamp

 

Duktiga Finnar tog titeln från Sverige

 

Isac ordnade, för andra året (det måste väl vara tradition nu?), en frågetävling i musik. I år var fyra länder representerade: Finland, Sverige, Frankrike och Ryssland. Kampen var jämn men Finnarnas stabilitet var utan jämförelse och detta ledda till slut till en övertygande seger

 

Bilder från kvällen

/Isac

 
 

Rock at Sea 2007-11-10

 

Största öset: Nationalteatern!

 

Eftersom detta var min första rockkryssing har jag (Niklas) inget att jämföra med men har det varit så här mycket ös och bra musik dom andra gångerna så har jag missat mycket.
Nu var väl i och för sig utbudet något Niklasanpassat Eldkvarn, Nationalteatern osv.) men ändå.
Nåja vi (jag, Pelle, Stefan och Annika) drog iväg på lördagsmorgonen från Halmstad med tåg och landade i Stockholm vid middagstid. Vi käkade på Hard Rock Café och tog en taxi till båten. Resten är historia (som delvis berättas av dessa bilder).
Betyg 5 knappar.

 

Bildreportage från båten


/Niklas

 
 

Jacob & The Jackals 2007-11-02

 

Fr.v: Sven Andersson, Jacob Steinwall och Tomas Salonen

 

Nu är vi (Jens&Pierre) signade i föreningen ”Blues For Fun” i Anderstorp! Det var nämligen den föreningen som bjöd in bluestörstiga människor till en konsert med det suveräna livebandet ”Jacob & The Jackals” i Anderstorps folkets hus. Som uppvärmning spelade det lokala bandet ”Basement Five” som lyckades med uppdraget att få publiken i rätt stämning. Hade det kommit ytterligare 50 personer hade vi nog gett hela arrangemanget 5 M3-knappar, för banden och lokalen gjorde ingen besviken. Så en uppmaning till folk som vill ha kul: När föreningarna fixar musiken stäng av TV:n, ta med kompisgänget som sitter hemma runt groggbordet och gå ut för att lyssna på liveband! Jacob & The Jackals får en klar femma!

 

Bildreportage från gigget


/Jens

 
 

Eslövs Bluesfestival 2007-10-27

Sean Carney var festivalens höjdpunkt

 

Det var jag och Jens som "tog oskulden" på Eslövs Bluesfestival och vi var båda överens om att det var en mycket trevlig tillställning som knappast kommer att få vara i fred nästa år heller. Bandvalen var ganska ojämna och spände mellan 2 till 4,5 M3-knappar. Som helhet får dock festivalen en god fyra.

 

Bildreportage från Eslövs Bluesfestival


/Isac

 
 

Blues i Gläntan, 2007-08-04

Tom Chesterson och Fredrik Sandberg i Bluestone och

 

En kanontrevlig tillställning bjöds vi på då vi besökte Anderstop och "Blues i Gläntan". Det var den nystartade föreningen "Blues For Fun" som stod för arrangemanget och de hade lyckats locka till sig en just laguppställning med band bestående av: Bo Wilson Band, Wallins Blues, Highway Blues, Armadillo Bluesband och Bluestone. Vädret var helt perfekt och myggen höll sig på någorlunda behörigt avstånd. Synd att man inte informerade tydligare på hemsidan, det kunde säkert lockat dit ännu fler bluesälskare.

 

Bildreportage från Blues i Gläntan

 


/Isac

 
 

The Who på Globen, 6:e juli

Gubbar kan!


Äntligen fick jag (och syrrans gubbe Peter) se och höra de överlevande rockhjältarna i The Who på Globen igen. Nu förstärkta med bl a Ringo Starr’s son Zak (strålande Keith Moon kopia) på trummor och Pete Townshends brorsa Simon på gitarr. Sist var det 1997 och då såg vi  konsertversionen av Quadrophenia. Om dom lät trötta då (möjligtvis pga avsaknaden av ”klassiker”) så var det annat drag i år. Redan vid Townshends första väderkvarnsriff på Can’t Explain visade gubbarna var skåpet skulle stå. Högt, tungt och framför allt perfekt ljud gjorde inte saken sämre. Så malde dom på i två timmar och tinnitusen tjoade av glädjefrossa hela tiden, nåja, ett parti rockopera från nya skivan i mitten av konserten gjorde att man hämtade andan, tittade på klockan och tänkte på en pilsner (och vips hade slutbetyget tappat en halv knapp). Men snart drog väderkvarnen igång igen och ordningen var återställd. Det blev aldrig patetiskt, snarare lite rörande, att se farbröder och tanter med tonårsbarn/barnbarn(?) veva luftväderkvarn. Nice!

 


/Niklas

 
 

Åmåls Bluesfest 2007

Honey B & The T-Bones, bäst på bluesfesten 2007

Man är privilegierad som har möjligheten att besöka plaster världen som skulle kunna beskrivas som paradiset på jorden. Åmåls bluesfest är ett sådant ställe. Vi (Isac och Jens) fick några fantastiskt kul dagar med mycket skön blues och hög partystämning. Tack alla som hjälpte till att göra dessa dagar så bra som de blev.

 

 

 

Bilder från festivalen

Mer bilder från festivalen - Party och Vimmel

Här är ett gäng bilder som Jens tog också

  

/Isac

 
 

Mönsterås Bluesfestival 2007

Sol och blues på Storgatan i Mönsterås

För första gången kunde HELA M3 åka på festival tillsammans. Vi var till och med förstärkta med två "hang arounds" Pelle och Dick. Festivalen blev en hellyckad tillställning med massor av go musik och sköna skratt. Full pott för festivalen!

 

 

 

Skandalösa bilder och omdömen från festivalen 

  

/Isac

 
 

Camilla tog Pierre till seger

Boulemästare

Så fick han då äntligen vinna en bouletävling


Pierre har under ett flertal år försökt vinna en bouletävling men alltid fallit på målsnöret av olika anledningar. I år ville ödet (?) annorlunda då Pierre blev lottad med den rutinerade vinnaren Camilla. Efter en rafflande final mot Anki och Jens-Åke kunde Camilla ta hem priset till sig och Pierre.

 

Bilder från tävlingen.

 

  

/Isac

 
 

Isacs Musik-Quiz, Landskamp i musik

Sverige, landskampssegrarna, Diskuterar...


Det blev Sverige som till sist tog hem landskampen i musik då Isac bjöd in till Musik-Quiz. Innan slutligen Sverige kunde ta hem spelet hade både Finland och Frankrike varit uppe och haft ledningen i tävlingen, spänningen var, som ni förstår, verkligen på topp. Niklas imponerade i kategorin 70-tals-disco och Annlouise som väntat i grenen som handlade om mer hård musik.

 

Bilder från tävlingen.

 

    

/Isac

 
 

Möte hos Jens

Jarre lite tillbakalutad


Ännu ett trevligt möte med massor av musik. Kolla in vad vi lyssnade på genom att gå in under menyvalet "låtar" och välja mötet hemma hos Jens 2006. Dick Arvidsson gjorde en hedervärdig gästspelning på mötet med bland annat en hel del Ska.

 

Läs protokollen från mötet

 

    

/Isac

 
     

Juliette And The Licks

Juliette Lewis

Den 29/10 var jag och Sarah i Malmö på KB. Juliette & The Licks spelade. Kanon konsert!
Man kan säga att den lilla damen har j…. energi  och hennes band bestående av ganska unga killar spelar bra som fan. Kanon stämning. Sarahs öron visslade fortfarande 3 dagar efter konserten efter som hon ville stå framför scenen men var kanske för nära någon av högtalarna. En ny fempoängare till samlingarna.

 

Juliette And The Licks


/Pierre & Sarah

 
     

 

Bob Log III, Malmö 061021


En musikalisk totalupplevelse av hög klass blev det då Bob Log III äntrade scenen på Nya Tröls Bar i Malmö. Bob Log är en helt osannorlik artist både musikaliskt och show-mässigt. Bara de rykten som ständigt dyker upp kring denna figur är värd en riktig djupdykning.

Mer skrönor och ett riktigt bildreportage kommer, till dess får ni njuta av feministattacken som jag lyckades fånga i en liten videosekvens.

 

Bob Log III - Malmö, Sweden (YouTube)

Här hittar du bilder från giget!


/Isac & Jarre

 
     

 

Bluesjam på Wirströms Pub


Då vi (Isac och Jope) var en sväng till Stockholm så försökte vi hitta lite skön live-musik. Vi hittade Wirströms Pub som troligtvis har en av Sveriges tajtaste scener där det skulle bjudas på Blues Jam. Jamet lyfte inte riktigt och behållningen var denna sångare/munspelare samt en kille som kom in och spelade funkig sax på ett inspirerande sätt, annars var det rätt grå musik...


/Isac

 
     

 

Son of Dave, Andi Almqvist och Ossler i Malmö

Pelle Ossler och Andi AlmqvistDet är klart att vi smålänningar tar oss ner till Malmö då det vankas gratiskonsert! Att sedan få se både Andi Almqvist och Ossler blir liksom grädde på moset. En kanonkväll i Pildammsparken blev det i alla fall.


Bilder från giget

/Isac

 
     

 

Venfestivalen 2006

Dennis Westerberg och Pelle Lindberg i Bloosblasters

Det blev en kanontrevlig Venfestival i år igen. Solen stekte och god musik flödade. Den bredd som finns på denna festival gör att man trivs lite extra


 

Bilder från Venfestivalen
 

/Isac

 
     

 

Åmåls Bluesfest 2006

Neros Blusband

Neros Bluesband var ett av de banden som satte guldkant på årets bluesfest, här med Lil' Jimmy Reed

 

 

Efter moget övervägande på resan hem från Åmål kom jag och Jens överens om att en bluesfestival knappast kan bli mycket bättre än så här.

- Bra band med mycket nyheter

- Bra väder (om man bortser från en liten ynka skur)

- Sköna människor runt omkring oss

- Bra boende i (numera) "vår" blueskällare

Japp - det fick bli full pott, fem knappar, för vi kunde knappast inte komma på något som kunde varit bättre...


 

Bilder och mer kommentarer finns här
 

/Isac & Jens

 
     

 

Mönsterås Bluesfestival 2006

Härlig stämning på Storgatan i Mönsterås

Ännu en kul festival i Mönsterås med massor av partystämning, kul människor och härlig blues. Det kunde blivit mer knappar om det inte varit för den bristfälliga organisationen med dålig hemsida, virriga fuktionärer och löjliga dagis-biljetter för att få handla bärs.
Men det är ju alltid bra att ha lite förbättringsområden att jobba med, eller...

Bilder från festivalen

 

 

/Isac

 
     

 

Crossroad Blues, i Hyltebruk (!)

Crossroad Blues, här med gästartist...

Kul att det plockas in lite blues till Hyltebruk men djupt tragiskt att inte publiken orkar ta sig ur sina nedsuttna TV-soffor. Crossroad blues, från Göteborg, hade en skön låtlista med en hel del gamla Chicago-klassiker och lirade absolut inte dåligt men känslan och spelglädjen uteblev vilket inte är så konstigt med tanke på den näst intill tomma lokalen. Jag tror på att "smyga" igång livemusik-satsningen i Hylte genom att flytta up gigen till Brukspuben tills man ser att publiken blir så månghövdad så det är dags att söka större lokaler och först då flytta ner i "Parken".

 

/Isac

 
     

 

Bengtzon Bluesband, igen...

Bengtzon Bluesband på Pärlan

Det var klart att vi var sugna på att se Bengtzon Bluesband igen efter det trevliga giget på Jarlen för några veckor sedan. Spelningen blev tajt och stundtals fullständigt lysande. Ljudet var i bättre ordning än på Jarlen även om vissa solon kunde skruvats upp ytterligare lite mer. Bandet lirade i tre timmar vilket kanske gjorde att det antagligen dök upp lite nyrepat material för att lyckas fylla hela framträdandet. Detta ledde i sin tur till att det blev ganska stort spann mellan låg- och hög-vattenmärkena men på topparna njöt vi verkligen av Bengtzon och ger därför giget tre och en halv M3-knapp.

 

Bilder finns här
 

/Isac

 
     

 

Boule och Rock hör ihop

Hans vann inte tävlingen men gjorde i alla fall ett tappert försök.

2006 års boulefest är avklarad och Jarre och Nettis korade som årets segrare till Pierres stora förtvivlan, han var övertygad att det var hans år i år. Boulefesten stadfäster att boule och god musik är en väldigt lämplig kombination för att kunna ha en kul kväll tillsammans med festsugna vänner!
 

Bilder finns här
 

/Isac

 
     

 

Thåström - En riktig höjdarkonsert!

Thåström bjöd på en riktig kanonkväll.

Så var det dags för att njuta av Osslers gitarrspel igen, denna gången tillsammans med Thåström på Diesel i Halmstad. Förutom Ossler bestod bandet av Conny Nimmersjö - gitarr, Christian Gabel - trummor, Niklas Hellberg - klaviatur och Rockis Ivarsson - bas. Personligen tyckte jag det lät mycket bättre än låtarna på senaste plattan. Tyngre och mer suggestivt.

Giget får fem M3-knappar av fem möjliga

 


 

Mer bilder finns här (tack BH)

/Isac

 
     

 

Bengtzon Bluesband

Fräckt blues-gig med Bengtzon Bluesband
 

Bengtzon Bluesband drog loss riktigt ordentligt på Jarlen i Halmstad. Man kunde inte tro att det var flera år sedan de stod på scenen senast. Hade de bara vågar dra på ljudet lite mer och framförallt släppt på gitarristen mer, han hade ju absolut inget att skämmas över, så hade det kanske blivit full pott M3-knappar. Hoppas vi får höra mer av Bengtzon snart!
 

/Isac

 
     

 

Julmöte hos Isac

Julefriden stadfästes med gulliga (?) tomtat med isborr...(!?)

 

Det traditionella (är det tradition redan andra året?) julmötet hos Isac är avklarat och som vanligt bjöds det på massor av god musik och en hel del överraskningar.

 

Här finns bilder från mötet

Protokollet från mötet

 

/Isac

 
     

 

Ossler på Midnight Rock i Halmstad

Han gjorde det igen - överraskade positivt trots skyhöga förväntningar...

 

Pelle Ossler tillsammans med Benjamin Quigley och Christian Gabel satte guldkant på en fredagskväll för Isac och Pierre från M3 samt Harry och Jope, som denna kvällen fick representera de ofrälse. Vi har sagt det förut och tvingas nu upprepa oss: Ossler är det mest intressanta i svenskt musikliv just nu!

En fantastisk konsert som bara hade ett fel, den tog slut alldeles för tidigt. Det räcker inte med (normala) 10-12 låtar när Ossler står på scenen, man vill ha minst dubbelt av allt.
 

 

Här finns det mer bilder från giget

/Isac

 
     

 

Baba Blues på La Plaza

 


051029 - La Plaza... en oförglömlig kväll!
Från Hallstahammar till Halmstad på lördagen för att se mitt favoritband! Fick ett telefonsamtal från en polare sén gammalt som också ville uppleva Baba Blues live. Källberg gick av skiftet 21:00. Kl. 21:30 ramlade han ur min bil skapligt förfriskad och inte särskilt sugen på musik utan mer pratsam än "lyssam", om man säger så.
Väl inne på La Plaza bjöds vi på en kanonkväll! Ganska mycket folk och jag fick höra "Yta yta" live!! Yes...
Källberg var inne hos Richard och Clas i pausen för att övertyga dem om att spela "Fishermen". Richard såg inte imponerad ut när han sprang mot muggen för en stilla stund med Källberg rännande strax efter honom... *suck*. Jag försökte hålla min M3-tröja utom fokus.
Men... det visade sig att Källberg hade blivit riktigt god vän med dessa celebra herrar. Ty, som sista extranummer kom till slut "Fishermen" å dé var en riktig höjdare!!
Tack Clas & Richard för en kanonspelningen på La Plaza!
Jens M3

Tyvärr hann jag bara ta ett kort innan batteriet tog slut! Kanske Källberg (liggande på golvet) fick några bra bilder?

/Jens

 
     

 

Möte hos Niklas 2005

 

Gästen fick mycket uppmärksamhet.

Här blir det massage av Jarres magiska fingrar.

 

Så var det äntligen dags för ett riktigt musikmästarmöte igen, denna gången hos Niklas. Vi gästades denna gång av en tvättäkta hårdrockare, Annlouise Gullberg, som överraskade oss lite med sin bredd men samtidigt stadfäste sitt rykte som mettalltjej (läs mer om Annlouise på gästsidan).

Vi genomled några ämnen som: "Mitt val som ingen annan gillar" (*ryser*) och "Om min yngsta son/dotter får välja" men upplevde också musikaliska högtidsstunder till ämnen som "Grundämne".

Stort tack till Niklas som ramade in kvällen på ett trevligt sätt och dessutom försedde oss med smarrig fisksoppa.

 

Protokollet från mötet.

 

Mer bilder här!

 

/Isac

 
     

 

Jacob & The Jackals

 

Jacob And The Jackals, men vem är mannen(?) i bakgrunden?
 

Bluesföreningen Blue Heart förärade oss med en spelning med Jacob & The Jackals på La Plaza 24/9.
Jens, Pierre och Dick Arvidsson styrde kosan mot Halmstad för insupa skön blues från Vetlanda!
Jacob & Co har aldrig gjort oss besvikna tidigare och det gjorde dom sannerligen inte den här gången heller!
Trots dålig uppslutning, ca: 50pers, så bjöd dom oss på en lång och väl genomförd spelning. Det är härligt att se att dom verkligen har kul när dom lirar! Står och småler och kollar pilimariskt på varandra när dom svävar ut i lite improvisation och testar lite nya grepp, antagligen för att försöka bräcka sina bandkollegor?
 


Tack Jacob & The Jackals, vi ses antagligen snart igen.
 

OBS! Den galne fransmannen var berusad,
 han är egentligen en trevlig prick!

 

Jacob And The Jackals hemsida

 

Baba Blues

Å nu en vädjan till bluesdiggare i Halmstad med omnejd: Blue Heart har lyckats fixa ett gigg med Baba Blues den 29/10 på La Plaza. Missa inte detta! Kostar jättebilligt och ännu billigare blir det om du blir medlem i Blue Heart!

Blue Heart Bluesförening Halmstad

Baba Blues

 

/Jens

 
     

 

Kaizers Orchestra 05-09-08

 

Kaizers Orchestra - kanske Nordens bästa liveband

 

Med kort varsel beslutade vi (Isac, Jens och Jope) att ta oss till Göteborg för att se Kaizers. Bandet har nyligen släppt en ny CD, "Maestro", och blandade friskt låtar från det nya albumet med deras äldre alster. Som vanligt är det ett fruktansvärt drag när Kaizers hamrar på med sin Polka-Punk(?). Konserten får med utmärkt beröm godkänt och Jens snackade redan direkt efter giget att se dem på KB i Malmö den 8:e oktober också.

 

 

Läs recensionen på musiklandet.se

Kaizers Hemsida

 

 

/Isac

 
     

 

Boule hos Pierre och Irene 2005

Marie-Louice och Dick säkra vinnare.


I år var vi tvungna att flytta inomhus på den traditionella sommar-boulen hemma hos Pierre och Irene. Vi gjorde inga banor inne i vardagsrummet utan lånade inomhusbanorna av bouleföreningen. Som vanligt blev det en trevlig tillställning trots att vi inte kunde sitta i skuggan under äppelträden.

 

Tävlingen hade också förlorare - här Niklas och Pierre

(I rättvishetens namn så kom Pierre och Anki till final men det berodde på Ankis spel och inte på fransosens...)

 

Se skandalbilderna från festen
 

/Isac

 
     

 

Venfestivalen 2005

Pelle Ossler - Intressantast i Sveriges musikliv just nu.
 

Isac, Jope och Björn H begav sig till Ven för att främst lyssna på Ossler, Stefan Sundström och Sci-Fi SKANE. Vädret kunde varit bättre och mer kontinuerligt men vi blev många musikerfarenheter rikare.

Ossler är, enligt mig, det största i dagens musik-Sverige. Hans senaste platta, "Krank", en av de absolut bästa som gjorts i detta land (trängs bland annat med med Nisse Hellberg och Peps - "Röster från Södern" och Jon Holm - "Sordin"). Skaffa plattan och bli rikare.

 

Här finns det mer bilder från festivalen.

/Isac

 
     

 

Åmål 2005

 

Robert Belfour - En av de absolut största i dag.
 

Några magiska dagar i Åmål med obegränsat med värme, sol, sköna människor och blues. Höjdpunkterna var många men en av de kanske absolut största var att få möta Robert Belfour och dessutom konversera honom en stund, magiskt...

 

Här finns det bilder från festivalen

/Isac

 
     

 

Mönsterås 2005

 

Köge Cajun Blues rockade loss på kyrktrappan, grymt sväng.
 

M3 var representerade på Mönsterås Bluesfestival även i år och då av Isac som tillsammans med Pelle (se mästaren på bilden nedan) beslutade sig för att göra en vårutflykt till denna ostkustens pärla. I riktig högsommarvärme och strålande sol flöt dessa gubbar omkring en hel lördag och njöt av livet (festivalknäna infann sig redan vid lunchtid). Den stora behållningen av festivalen var helt klart bluesandet på gator och torg. Miljön för själva festivalen (jympasalen i en skola) finns mer att önska sig av, det var mycket bättre då vi höll till nere i hamnen för några år sedan.

Här finns det lite bilder från festivalen

/Isac

 
     

 

M3:s Boulefest - Nu är det avgjort.

 

Pelle och Camilla som tog hem spelet 2005
 

M3 arrangerade, den numera traditionella (andra året), boulefesten där människor träffas, festar, spelar boule och trivs i allmänhet. Det blev många bra och tajta matcher i Hyltes boulehall men agnarna skulles skiljas i från vetet och till sist så kunde lag "Bad Seeds" bestående av Pelle och Camilla kamma hem priset i vuxentävlingen. Priset, förutom en antal bra cd-plattor, var en åtråvärd vandringstrofé föreställande M3 loggan i blank metall.

Det spelades också en barnturnering där vi måste notera att finalen spelades med enbart tjejer, killarna var för länge sedan utslagna. Någon M3-gubbe med franskt ursprung (för övrigt tidigt utslagen i turneringen) hävdade ,innan turneringen, att "Killar spelar bättre än tjejer"... Tänk vad fel det kan bli ibland.

Nu finns det bilder från festen

 

/Isac

 
     

 

Extra julmöte hos Isac

 

Julefrid med mycket Rock & Roll
 

Så blev det ändå ett möte till 2004 även om det bara blev ett extra möte. Musikmästarna lyckades rocka skiten av julen och många bra låtar pumpades ut ur högtalarna. För första gången blev också en låt diskad (jag är ganska nöjd med att ha lyckats med detta), det var Osslers "Klister i Rumänien" som de övriga deltagarna inte tyckte var en jullåt - konstigt...

Vi bytte också julklappar, alla i form av musikaliska alster, CD-plattor eller DVD:er. Synd om Jens som tvingades tillbringa kvällen hemma och dessutom mestadels på muggen, men det finns i alla fall klappar även till Jens.

 

/Isac

 
     

 

Blueskryssning till Åland

 

Two Timers var den absoluta höjdpunkten på kryssningen
 

Många bra band, härlig stämning, grym fest på gränsen till magisk fram till 06:30 på måndagmorgonen för att sedan ta fart igen vid luchtid med nya gig. En resa som varmt kan rekomenderas, ta en tur med MS Cinderella.

/Isac

 

Se bilderna från Blueskryssningen
 

 
     

 

Bouletävlingen 2004 avgjord

 

Isac och Jens tog ganska lätt hem årets bouleturnering
 

Det blev Jens och Isac som sopade banorna med övriga deltagare i årets boulefest hemma hos Pierre och Irene. De kostade på sig att gå helt obesegrade genom tävlingen till mångas stora förtret. Härligt väder, go musik, trevliga människor och god dricka var ingredienser som också fick denna tillställning att bli lika kul som den brukar.

 

Se fler bilder från tävlingen


 

 
 

 

 


Och äntligen fick då Jarre ut tummarna ur nöjesfältet och presenterade, under högtidliga former i Pierres garage, kategorierna till nästa möte. Så här ser dom ut:

 

1. Klädesplagg
2. Joho... Det är visst en cover!
3. Åh, en sån kvinna
4. Denna ljuvliga dryck
5. Det här läste vi om på geografilektionerna
6. Byggnad
7. Kvinnligt Yrke
8. The Best Of... Hårdrock
 

 
     

 

Åmål 2004

 

Sweet Louise var en av många bra artister i Åmål 2004
 

Jens och Isac åkte till Åmål och fick höra en massa bra musik. Åmåls bluesfest är sveriges största bluesfestival och bjöd verkligen på både kvalitet och kvantitet (av både det ena och det andra...). Vädret kunde dock varit bättre men campar man i en husvagn med ett (nästan) regntätt förtält så vållar detta inga större problem.

 

Se bilderna från Åmål


 

 
     

 

Äntligen lite bilder från bouletävlingen

 


 

Nu har jag fått tummarna ur och äntligen laddat upp några bilder från bouletävlingen i april. Bättre sent än aldrig. Jag ber också Niklas (och ni andra också för den delnen) att skicka era bilder för komplettering (jag tänker då främst på den blodiga bilden från de senare delarna av kvällen).


Bilderna är här
 

 

 

 

 

Fräck överraskning på Isacs möte

Mötet hos Isac blev, som vanligt, en lyckad tillställning. Kategorierna var kanske något svårare än normalt vilket resulterade i ganska stor spridning på låtarna i poängbedömningen.
Den stora överraskningen var dock att Niklas kom med en helt egen låt till sista kategorin. En sugande hip-hop-inspirerad M3-låt med några riktigt fräcka gitarriff av Niklas jobbarkompis Antti Orava. Låten (som Niklas envist kallar ett skämt) fick inte bara ettor utan förärades ett par treor också av Isac och Jens. Någon kläckte också "Jag har inte koll på top-10-listorna så jag har ingen aning om vad detta är..."


Niklas Lindström
Pop-star
 

Vi vill givetvis dela med oss denna kulturskatt till hela världen och gör därför låten tillgänglig här på vår hemsida (se vänstermarginalen). Vi har komprimerat den ganska hårt (96 kbps) för att den skall bli mer tillgänglig men vi kan ordna bättre kvalitet på låten för finsmakaren, skicka ett "önskemail" så fixar vi detta.


Dessutom: Jens höll sig vaken HELA mötet denna gången.

 

Bilderna är här
 

 
     

 

Martin and His Rhythm Kings


fick året den bluesstart som vi önskade, åtminstone för Pierre och Isac som åkte in till Blue Heart (som för dagen inhyste sig i källaren på Penny Lane) och lyssnade på Martin and His Rhythm Kings.
 

Se mer bilder från spelningen

 
     

 

Bilderna från mötet hos Pierre


Det är alltid lika spännande när Pierre börjar plocka bland vinylerna.

 

Nu finns bilderna från Pierres möte äntligen på plats. Mötet blev en höjdare, som vanligt, med massor av bra musik och en hel del som var nytt för många av oss.

Se bilderna från mötet
 

 
     

 

Kaizers Orchestra på KB i Malmö


Bättre än så här blir det knappast. Se bilderna från, kanske, en av de absoluta höjdpunkterna i musikens värld...(tog jag i lite för mycket nu...?)
 

 

 
     

 

Bitter Blue på Blue Hart i HalmstadAlla(!) M3-gubbarna besökte Blue Heart Bluesförening i Halmstad för att än en gång få njuta till Bitter Blue och deras energiladdade blues.

Se bilderna från händelsen