7

Venfestivalen 2006

Venfestivalen besöktes av Isac från M3 samt Björn och Linda.
 
 

 

Ven är en fantastiskt vacker ö som visade upp sig från sin allra bästa sida denna festivalhelg.

 


Björn och Linda i kön för att hyra cyklar.

För oss började festivalen med Svante Sjöblom & The Sailors feat. Andi Almqvist. Det kunde faktiskt inte börja mycket bättre än så.

 

Andi Almqvist

Svante Sjöblom & The Sailors


 


Härlig känsla till suggesiva bluestoner och röstresurser som verkligen imponerar. Att få njuta av detta i den, näst intill, obarmhärtiga värmen på en ö i Öresund kan inge ge annat än full pott.

 


Svante och Andi passade fantastiskt bra ihop.

 

Lite synd var det att inte fler hittade fram till denna spelningTill er som av någon anledning inte har Andi Almqvists debutalbum "Can't Stop Laughing": Skaffa det!
Nu väntar vi bara på Svantes debutalbum också.

 

 

 

 


 

 

 


Rockgubbe...

 

Vad är det då som utmärker just Venfestivalen? För mig är det att den är intim, liten och bred.

 

Carlings bjöd på en stunds underhållande Jazz med inslag av jyckleri. Härligt ös på scenen.

 

Gunhild Carling

 

 


Vi fick snabbt en favorit i bandet i den coola banjospelaren, Aina, som jazzade loss med glimten i ögat.Skön jazz och imponerande musikalitet.

 

 

I'm From Barcelona ställde upp 29 personer på scenen och de såg verkligen ut att ha kul. Men vi som drabbades av musiken tyckte inte det var lika kul. Det hade säkert varit roligare och "partat" runt på scenen med de andra i indie-kör-exprimentet.

 

I'm From Barcelona

 

 


Nä - det lyfte aldrig riktigt...

 

 

 


Något som däremot lyfte ordentligt var Captain F.U.B.A.R. från Örkelljunga. Ett riktigt bra ös som gjorde det svårt att stå still.

 

Captain F.U.B.A.R.

 

 

 


Söker man upp captain F.U.B.A.R. på Internet så presenterar de sig, lite ödmjukt, som "The best punkrock band from Sweden" och kanske har dom rätt...

 

 

Fullt ös vid den lilla scenen i ladan.

 


Festivalområdet framför "stora" scenen. Inte direkt som i Roskilde...

Det lät ganska skönt när Martina Nilsdotter gjorde sin grej. Vi borde antagligen lyssnat lite intensivare för att uppskattat giget på rätt sätt.

 

Martina Nilsdotter

 

 

Alex Fridell

 

Jag var lite rädd för att Alex Fridell & Bison Band skulle låta allt för likt Ulf Lundell men det var faktiskt bättre än så. Det lät mer som Ulf Dagerby... kanske. Det gjorde ju inget att man dagen till ära förstärkt bandet med Pelle Lindberg som fick lite välförtjänt utrymme i ett par av låtarna. Bra (och behövlig) avslutning med ett par låtar om rasism. Blev faktiskt sugen på att lyssna mer på detta bandet.

 

Alex Fridell & Bison Band

 

 

Bloosblasters var väl det som jag sett mest fram emot att få se och man blev absolut inte besviken. Ett sjujävla ös med sedvanlig humor och massor med glimtar i ögonen. Full pott, förstås...

 

Bloosblasters

 

 

Dennis Westerberg och Erland Jacobsson

Pelle Lindberg

Lena Bergkvist

Lars Kristoffersson

 

 


 

Tack, Björn, för hjälpen med bilderna

 

Jag har mer, högupplösta, bilder från festivalen om det är någon som är sugen att ta del av dessa så skicka bara ett mail till isac@musikmastare.se

 

/Isac