Efter en fullbordad omgång MusikMästarMöten togs beslut om att varje arrangör av mötet skulle fortsättningsvis få lov att bjuda in en gästspelare.

Vi hoppas att de personer som kommer att få en inbjudan förstår att det är en gest som knappast går att tacka nej till. Det bör vara med en oerhörd ära och vördnad som en inbjuden gäst skall ta emot den respektgivande gesten att bli inbjuden att dansa med de stora elefanterna.

På denna sidan kommer vi att presentera de som blivit inbjudna till våra möten.
 

 

 
 
  
 

Gästspelare

 

Klas Johansson

Clas har fungerat som "Chief Blender" inför ett antal MusikMästarMöten och skött detta, med ett undantag, på ett utsökt sätt. Den gången han fallerade var då han på ett föga respektabelt sätt började blandningen med en glittrig discolåt som ingen av mästarna valt utan som Klas egenmäktigt tog beslut på att plocka med. Trots denna respektlösa handling blev det Klas som fick äran att bli den först inbjudna gästen till ett MusikMästarMöte då Pierre valde honom som sin gäst. Det tisslades och tasslades om att Klas skulle sätta en discoprägel på mötet hos Pierre men om detta skulle bli ett faktum fick vi aldrig reda på. Klas valde att backa ur och lämnade återbud till mötet i sista sekunden och därför ströks (givetvis) alla hans låtar också. Det är anmärkningsvärt att en person tröstar tacka nej till en så hedersam inbjudan som gäst till ett MusikMästarMöte.

 

 

Johan "Jope" Petersson

Johan startade upp första "avknoppningen" till MusikMästarMötet, "Låtvalen" som nu hållit på ett tag. Jope har väldigt bred musiksmak och lyssnar både mycket och koncentrerat på musik. På musikmästarmötet hos Isac, där Jope var gäst, förekom Bob Dylan , Nick Cave, John Lennon, Bob Hund, Bob Marley, Led Zeppelin, Rocky Ericsson och Lou Reed. De flesta på mötet var överens om att Jopes val var klart godkända och någon tyckte till och med att han borde föräras en mailadress typ: jope@musikmastare.se men det finns fortfarande inget beslut om detta.

 

Annlouise Gullberg

Så var det då dags för den första kvinnliga gästspelaren och då tror kanske många att det skulle bli lite mjukare tongångar på mötet, men så blev inte fallet, snarare tvärt om. Annlouise bjöd på en härlig blandning av olika musikstilar men hennes djupa hårdrocks- (metall-?) intresse var kanske något dominerande i hennes val. Vad som är kul var att det var just hennes smak som styrde valen och inget jäkla fjäsk för oss ordinarie musikmästare.  Vi fick njuta av band som The Doors och Sex Pistols men även "stå ut med" Cradle of filth och Metallica, allt valt med ett genuint musikintresse och därför accepterat och i viss mån gillat.