M3-knappen

Kanske den finaste utmärkelsen man kan få i musikvärlden. Klicka på knappen för att se vilka som har fått den så här långt.

 

Senaste knapparna till:

 

Jesper Hedegård

och

 Kent Johansson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Free CountersMönsterås Bluesfestival 2013


Litle King, en av många storheter på festivalen.


Mönsterås var som vanligt en härlig blues-upplevelse. Det enda som var lite negativt var regnet som envist duchade oss under lördagen. Mycket bra musik, även om vi fortfarande saknar de Belgiska banden som imponerade på oss förr om åren.

 


 

Bilder från festivalen

 

 

/Isac

 
     
Ossler på Babel i Malmö 2013-04-13


Ossler gjorde det igen, IMPONERADE!


Ossler, en av våra "husgudar" levererade musikupplevelse i kubik då han var på Babel i Malmö och gjorde publiken lycklig. I sydsvenskan skrev Håkan Engström:
"Hans musik är en sorts tinnitussilago: öronskavande och blomstrande, hjärtskärande och hjärtlig."
Detta sammanfattar upplevelsen på ett väldigt bra sätt!


 


 

Bilder finns på FB...

 

/Isac

 
     


Åmåls Bluesfestival 2012


Bror Gunnar Jansson tillsammans med pappa och Bengan Blomgren, Bäst i Åmål 2012.


Ännu en bluesfestival i Åmål att lägga till handlingarna. Lika trevligt ock kul som vanligt med mycket bra musik blandat med härligt ungänge med bluesfränder. En given femma på skalan.

 


 

Bilder och text från festivalen...

 

/Isac, Jens + några till

 
     


Mönsterås Bluesfestival 2012


Publikens favoriter: Little King


Vi älskar Mönsterås när det vankas bluesfestival. 2012 skulle inte bli något undantag från denna "regel". Härlig stämning, sköna bluesmänniskor, god musik, spännande tävling, god vlidsvins-kebab vad mer kan man väl önska sig.
Festivalen får fyra fyndiga filurer till knappar.

 


 

Bilder och text från festivalen...

 

/Isac, Niklas, Jarre + några till

 
     


Borås "Viva" 120427

Jaska Lukkarinen


Senaste besöket på "Viva" var riktigt kul! Då var det Mikael Kähäri med vänner som stod för underhållningen, ikväll var det Honey B & the T-bones som skulle äntra scenen och förväntningarna var stooora! En väldigt trevande inledning blev till slut riktigt bra och jag kan bara lyfta på hatten för detta finska psykadeliska blues/rockband.
Mina kära vänner; Eje, Bettan, Linda, Tobbe och Anya gjorde alla tummen upp och tyckte det var riktigt bra medan jag känner att det inte var det absolut bästa HBTB har presterat. Jag snackade med Roger Elm efter ett par låtar och han fick mig att lova endast två knappar! Men... när Jaska rörde om med ett riktigt bra solo som verkade väcka Esa och Aija så är jag nära att ge en fyra! Det blev tyvärr ett för kort gig, som det gärna blir när man har ett band som väntar att få gå på. Lyckan var när HBTB spelade den härligt långsamma versionen av "Hangaraound" och olyckan var att de inte spelade "Doomsday Blues"!
Well, man kan inte få allt...

 


 

Viva levererar igen! --->

 

/Jens

 
     

 


Svante Sjölom Bluesjamboree 120414

Svante Sjöblom


Det var fullsatt på Victoriateatern i Malmö då Svante Sjöblom bjöd upp till Bluesjanboree tillsammans med sina bluesvänner Paul Banks, H.P Lange, Homesick Mac, Harmonica Sam, Peter Nande, Micke Nilsson och Tim Lothar. En väldigt trevlig kväll och vi kan inte mer än ge full pott för denna blueshappening.

 


 

Bilder från Bluesjamboree

 

/Jens & Isac

 
     Pärlan 120331

Jesper Hedegard "Armadillo Blues"


Trångt som f-n på Pärlan!
"Blue Heart Bluesförening" har haft kanonband den här våren och Armadillo Blues är absolut inget undantag! Det här bandet har verkligen någonting på gång och alltfler bokningsansvariga har fått upp ögonen för det här bandet som tilltalar en väldigt bred publik och som snabbt anpassar sig för vad vi på plats vill ha just den här kvällen...
ZZ Top, Hooker eller Sex Pistols? Ja, de behärskar ALLT!
Flera spelningar i Sverige, en sväng till Norge och under självaste OS har de ett par spelningar i England. Ja, de har något på gång... :-)
Trots att personalen hade överbokat antal sittande som skulle käka, till den grad att serveringspersonalen fick korsa scenen för att leverera mat så ger de här herrarna allt och publiken var med på noterna!
Isac och jag har lyssnat till Jesper, Kenth och Stefan en herrans många gånger och vi blir alltid imponerade av spelglädjen, eget skrivet material och Stefans ihoptrasslade ben när han briljerar på sin egensnickrade gura.
Gôtt mos, Armadillo Blues!

 


 

Armadillo på Pärlan>>>

 

/Jens&Isac

 
     

 

 


Studio i Skällinge 120318

Heléne Thornberg "Blue Angela Mood"


Jobbet bakom plattan får man sällan äran att bevittna men Blue Angela Mood (BAM) bjuder generöst in M3 för en inblick bakom mixerbordet!
I en liten studio i orten Skällinge (Varberg) hittar jag några av mina goda vänner och favoriter som jag trodde våndades med exakta toner och finslipning av flera veckors inspelningar av fyra låtar. Oj, vad jag bedrog mig! Tre låtar hade flutit på bra tidigare i helgen, de hade nästan tagit dem på första spelningen. Nu var det bara lite "pålägg" som måste göras och jag fick vara med i processen! :-)
Trevlig stämning i studion som leddes av kunniga Thomas Brixmar som själv smeker ett och annat instrument.


 

Studio BAM! Bilder>>>

 

/Jens

 
     

 


Blues på "Pärlan" 120303

Anders Landelius Aka "Slidin' Slim"


Facket, Hyresgästföreningen, De Handikappades Förbund. Alla dessa föreningar är jag med i för den solidariska plikten. Ja, har inte jag det för jävligt så vill jag hjälpa den nästa.
Mitt medlemskap i Blue Heart är något helt annat! Jag vill ha bra musik till reducerad peng... Och det fick jag!
Anders har den fantastiska förmågan att trollbinda oss ensam på scenen med en steelguitar och en röst som för oss några årtionden tillbaka.
I mitten av mars ska han som vinnare av "Janne Rosenqvist Memorial Prize" tävla bland alla andra bluesartister i Berlin för att vinna "European Blues Challenge"!
Hohaaa... Get the prize!!

Janne Rosenqvists Memorial prize

 


 

>>> Härliga Pärlan! Bilder...

 

/Jens & Isac

 
     

 


Linköping Jass & Blues 111029

Aija “Honey B.” Puurtinen (snacka om attityd!)


En trevlig och kul lördag i Linköping blev det då vi tog oss i kragen och drog norrut (nästan Norrland, i alla fall norr om Gislaved). Bra arrangemang med både Jazz och Blues men kanske lite för tung vikt på Rockabillyn. Höjdpunkten var förstås Honey B & The T-Bones, bäst alla kategorier.
Festivalen kammar hem tre och en halv knapp.

 


 

Bilder och anteckningar från Linköping finner du HÄR

 

/Isac & Jens med många "hangarounds"

 
     


Armadillo Blues 111022

Jesper Hedegard


Goda, goda vänner i Uddevalla gjorde min vistelse i nämnda stad till en riktigt trevlig helg. Att Armadillo Blues gästade denna ort vid samma tillfälle gjorde inte saken sämre! Jag har ju ögon att glo med så jag visste att bluesen var mer än aktiv i Uddevalla! Nu såg jag fram emot att träffa den starka föreningens medlemmar på en riktigt bra spelning!
Döm om min förvåning när vi endast blev ett 20-tal musikintresserade som dök upp i denna fenomenala lokal för att lyssna till den mest spännande grupp musiker norr om hallandsåsen!
Jag fick ett par ord med en illamående sekreterare som hann att berätta att ordföranden inte var på plats!! Märkligt...
Nåja, vi som var där lär inte glömma Armadillo. De kan konsten att uppskatta den publik som finns på plats (20 eller 120) Det är alltid järnet när denna trio bjuder på riktigt tung bluesrock.
Undertecknad tackar särskilt för (andra eller tredje) extranumret: Sex Pistols "God save the Queen" i extra tungt bluestempo! Jag mådde bra i hela kroppen, och den är inte liten!!

Sorry gubs... 5 är max!

 


 

Snegla på Uddevalla>>>

 

/Jens

 
     

 


Roffe på Kajskjulet 111007

Roffe Wikström


Kajskjulet i Halmstad imponerar ständigt med avsaknaden av reklam och artister som vi alla vill se! Denna afton lockades jag till kajen via en artikel som bossen tipsade om! "Öhh, ska du på Roffe?" Tack å lov vet min chef att jag gillar riktig musik, annars hade detta gått mig bi!
Väl på kajskjulet gladde jag mig åt att läktaren hade plockats ned och var ett minne blott. Bänkar hade placerats ut men ville man dansa så var detta inte en så utsatt situation som tidigare...
Roffe var på hugget och bjöd oss på både gammalt och nytt. Det är dock en sorg att se honom ledas ned från scenen, väl påmind om sin onda rygg... Trots allt stannar han upp för att snacka lite med sina fans i pausen och efter spelningen signerar han det som hans beundrare vill ha signerat! Omtänksamt av en så´n etablerad artist! Tack Roffe!
Allt från lokal, musik och omhändertagande av fans kan inte föräras av mindre än 5 goa M3-knappar!!

 


 

Bilder från Kajskjulet>>>

 

/Jens

 
     

 


Interstate 40... på "Pärlan"

Benny Olander
När jag bodde i Hylte var jag på varje hemmamatch när HBK spelade. Jag var också medlem i Blue Heart och såg till att besöka varje spelning i Halmstad. Idag bor jag i Halmstad... jag har inte varit på en enda hemmamatch på Örjans Vall och bluesspelningarna känns oändligt långt borta nu när jag bor några minuter bort, märkligt...
I sista minuten begav jag mig trots allt till Pärlan för lite blues. Jag ångrar inte taxi-resan, den goda maten, de trevliga "kollegorna" eller musiken! Fantastiskt trevlig blev kvällen med "Interstate 40 Rhythm Kings"!
Inte mycket slow blues, men väl rock och ett bra drag i lokalen!
Klockrent en trea från undertecknad...

 


 

Följ med mig till Pärlan>>>

 

/Jens

 
     

 


Svante Sjöblom på St. Gertrud

Svante Sjöblom
Vi tog oss ner till Malmö en dag i Juli för att spisa lite mer Svante Sjöblom. Detta ångrade vi inte på!

 


 

Några snabba och något ålderstigna bilder från giget.

 

/Isac

 
     


"Backstreet" i Stockholm 110917

Per Ängkvist

Efter ett mycket givande besök på Skeppsholmen och lite ”shopping” i huvudstaden så siktade jag och Eric in oss på lite blues. Enligt cyber-hämtade kartor så fanns vårt mål någonstans bakom Globen. Döm om vår förvåning när bilen parkerades i ett bostadsområde med puben i källaren!
Nå, spelningen på Backstreet Pub bjöd oss på ett fantastiskt uppträdande med ett riktigt bra ljud på denna avgränsade yta…
”Blues Hit Big Town” hette bandet för kvällen och leadsinger var väl känd från tidigare lyssningar… .Per Ängkvist med fru Andrea på orgel, René Lamonde på  bas å Rolf Fredriksson på trummor. Samtliga är (mer eller mindre) återkommande figurer varje fredag på jammet på ”Clara” där det är fritt inträde liksom denna kväll på Backstreet Pub!
Showen belönas med 4 stadiga knappar!
Tack, tack…

 


 

Bilder från giget?>>>

 


/Jens

 
     


 


Åmåls Bluesfest 2011


Svante Sjöblom och Filip Jers


 
 

Åmåls Bluesfest gör en sällan besviken. 2011 var det 20:e året för denna festival och det skulle visa sig vara en mycket bra årgång som ger full pott i knapphysterin.


Bilder från onsdagen
Bilder från torsdagen
Bilder från fredagen
Bilder från lördagen


/Isac & Jens

 


Nostalgi i Motala 110709Jag lämnar Åmål på lördagen, jag lämnar Roffe Wikström och Rich Harper, mina vänner och en bluesfest som jubilerar... mot Motala för att lyssna på två band som inte spelat under min levnad, ty jag föddes 1967...
Målet är att se/höra min farbror slita på sin nyinköpta strata som han inte tittat åt på 40 år!
Döm om min förvåning när dessa "amatörer" gnider in Shadows-låtar som får underarmarna att knottra sig likt en nyplockad gås! När "The Ramblers" strövar vidare och Gudruns "High Tones" lockar oss till dans önskar jag att hela Åmål och alla mina vänner var här!

 

Huha!

 

Tjuvkika på bilder?>>>

 


/Jens

 
     


 


Andi Almqvist på bibblan i halmstadEn sommarkväll på Biblioteket i halmstad tillsammans med Magnus Ödmark (författare), Andi Almqvist och Bob Dylan, man kan spendera en måndagskväll på sämre sätt. Den stora behållningen var förståss Andi som förutom sina Dylan-tolkningar levererade fem egna alster på ett, för oss nytt sätt, ensam med sin aukustiska gitarr.
Man vill bara höra mer av Andy

Ett litet filmklipp från giget

 


/Isac

 
     


Mönsterås Bluesfestival 2011

Lousiana Red

Mönsterås Bluesfestival är ett årligt återkommande evenemang för oss i m3, så också 2011.
I år hade man skruvat lite på upplägget en del till det bättre (eller i alla fall lika bra som tidigare år) en del till det sämre. Det vi helst slipper till kommande år är hästjazzen (kôntryn) som kom i allt för stora doser. Men om man bortser från detta så var det en väldigt trevlig festival.

Bilder från fredagen
Bilder från lördagen

Festivalen får fryra prydliga knappar


 


/Isac, Jarre och Niklas

 
     

 


Niklas har passerat 50-strecket

Jo, nu är han 50+

Vi busade lite med Niklas, med anledning av att han fylt 50, på väg till Mönsterås bluesfestival bara för att han är värd det och att det roade oss en del också.

Här är några bilder

Niklas i sin helhet får givetvis fem knappar!


 


/M3 med anhängare och många andra

 
     

 


Mikael Kähäri 50½ år 110421


Mikael Kähäri

Alla som kommer i närheten av Micke har svårt att må dåligt. Det är något med gubben som får oss att må bra!

I Kopparberg fick vi uppleva ett riktigt kramkalas, ett sån´t där kalas man bara kan uppleva när man är i tidig tonår...
Det var mycket "Tjenare, dig har jag träffat förut"
Vi är ett bluesfolk, vi är många... Det går inte att sätta fingret på det, men vi har en viss gemenskap. Vi ser aldrig bråk, avundssjuka eller någon skillnad på ras eller språkskillnad när vi träffar varann och det gör mig "mjuk" i hela kroppen!
I Kopparberg gjorde sig allt det här sig påmint och jag hoppas verkligen att vi strålar samman i detta insomnande/uppvaknande samhälle 2013 när Micke har en realistisk vision om en festival vid den slingrande ån. Möt upp musiker, det blir din försenade present till en jädra bra gubbe!

 

Jag ger dig inte en puss i ljumsken men väl en bamsekram Micke!


Jens genom hela jävla M3!

 

Bilder från partajet!

 

 

 

 


Jacob & The Jackals 110326
Jacob Steinwall

Stefan "Zappa" Klementsson som styr sajten blueslovers.se hade installerat sig i Vetlanda när djungeltrumman gick: "Kom hit... det här kan bli bra"!
Bestämde mig sent på eftermiddagen att stråla samman med Zappa och på vägen dit hörde även Lars "Large" Andersson av sig... och plötsligt var vi tre gubbar!
I denna trånga lokal fick vi uppleva Jacob & Co + gästartisten Sevenson Svenningsson och det var häftigt! :-) En jukejoint-upplevelse med slagsmål, krossade glas och en fantastisk publik!
Upplevelsen föräras tre starka knappar!
Bilder från Vetlanda

 


/Jens

 

 


Pierre Galien 110323

Pierre Galien - aka "Den Galne Fransmannen"

Bland festivalbesökare, festfolk och musiker går han under namnet "Den Galne Fransmannen". Men vi i den närmaste kretsen vet att han heter Pierre Galien och att han fyller 50 år 23/3!!
Vi i M3 vill gratulera dig med lite bilder från förr och önskar dig en riktigt bra 50-års dag i "Paellabutiken"!

 

Parmi les festivaliers, les fêtards et les musiciens, il va sous le nom "Le Français Mad". Mais nous sommes dans l'entourage immédiat sais qu'il nomma Pierre Galien, et il a 50 ans 23 / 3!
Nous en M3 tiens à vous féliciter avec quelques photos du passé et vous souhaitons un très bon anniversaire 50e anniversaire de la "boutique Paella"!


Översatt av Google :-)

 
Bilder från Sverige

 


/Jens genom M3

 

 


Tom Petty Tribute - Halmstad 110318

Jonas Hermansson

Jag fick ett SMS av Jonas: "Tom Petty Tribute ikväll på B&B kom dit å rocka!! j"
Nja, jag trodde det var en hyllning till Tom med olika band, men när Jonas senare ringde och berättade att det var ett namn på ett nytt Halmstadband där han själv spelar så...
Gubben fick skrynkla ihop sig och ge sig ut i natten, ty de började spela 24:00!Bilder från B&B

 


/Jens

 

 


Kebnekajse - Halmstad 110311

Kenny Håkansson - Pelle Ekman

När jag kom hem från plugget och mellanlandade hos mina "dagföräldrar" så hände det att man fick lyssna till Kebnekaise medan det käkades makaroner och köttfärssås. Maten var fantastisk, musiken var bedrövlig! (Tyckte jag 8 bast) Jag ville hellre lyssna på Nationalteatern eller Beatles...
Ungefär den inställningen infann sig innan spelningen i Hamnskjulet Halmstad, 36 år senare.
Herrejösses vad jag bedrog mig!!
Kebnekajse år 2011 är det bästa jag hört på väldigt länge! Isac och jag var rörande överens om betyget.Bilder från Hamnskjulet

 


/Isac&Jens

 

Svante Sjöblom med vänner i L-A

Svante Sjöblom

Svante Sjöblom bjöd på en kanonkväll på Landskrona Teater tillsammans med musikaliska vänner av rang. Eller vad sägs om: Magnus "dr. Smutz" Nörreberg (orgel),  Håkan Nyberg (trummor) och Johan Wallentin (bas) och som inte detta skulle vara nog så kryddades anrättningen med Jacob Steinwall från Jacob & The Jackals och Dennis Westerberg från Bloosblasters.
Giget rubricerades "Music is Love" och vi kan bara hålla med, vi njöt hela konserten rätt igenom.Bilder från Landskrona

/Isac

 

Karlskoga Rock&Blues 110305

Ojdå...!
Eftersom att HoneyB & The T-Bones sååå sällan spelar i Sverige så var de det primära målet när Karlskoga besöktes för en 1-dags festival. Att två eller kanske t. om tre band skulle hålla måttet för gubbars öron vore ju jättebra. Döm om vår förvåning när HELA startfältet var av mycket bra klass och dessutom organisationen fungerade perfekt!
Karlskoga Rock & Bluesförening får fem smarriga M3-knappar för utmärkt val av band och trivsel i lokal!

 Bilder från Karlskoga

/Isac & Anita

 

 


Orsa Yran

Varje onsdag under sommaren hopar sig musiker i Orsa för att träffas och spela tillsammans. Det blir stor fest i stan. Kul idé som vi trivdes väldigt bra med.

Bilder från Yran

/Isac & Anita
 
 

Åmåls Bluesfest 2010

T-Model Ford, nu en timid 90-åring, annat var det förr

Torrare än 2009, bättre party, fräckt tält och 1000-tals bluesvänner. Det kan inte bli annat än fem knappar denna gångBilder från onsdagen
Bilder från  torsdagen
Bilder från  fredagen
Bilder från lördagen


/Isac & Jens
 
 

Tyrolen Bluesfestival

Simon Mårtensson i Pelle Lindberg Band

Det var en trevlig liten bluesfestival som Tyrolen bjöd oss på. Ett kanonställe att uppleva blues på som andades kult lång väg.Bilder från Tyrolen

/Jens & Isac
 
 

Kolla gärna in våra
"Gamla Nyheter" också

 

Musiktipset


No Possision Blues.

Närproducerad blues med gött sväng.

Första gången jag kom i kontakt med No Possision Blues var då de ställde upp i Scandinavian Blues Contest i Mönsterås, jag hade då dessutom förmånen att ingå i juryn och bidrog på detta sätt till deras seger. Nu har det kommit en platta med detta spännande Vaggeryds-band.

 

Layouten på CD:n är härligt rostig, bara detta gör en rost-fetischist som mig lite extra lycklig (ett av mina fotoprojekt har just rubriken ”Rost”).

Låtarna på plattan varierar i stil och kvalitet allt från stompiga bluesiga låtar som ”Final Nail In The Coffin”, ”Head In The Sand”, ”One Night Stand” till hysteriska upptempo låtar, ”Oil Pit Shuffel”, som får en att varva upp till en på gränsen osund nivå. Detta bryts av med en och annan mer laidback blues, ”Pattern Ridge Blues” och ”Little Miss Right”, som får en att landa igen.

Så svänger killarna helt plötsligt runt och levererar lite hårdrocks influerade låtar med 70-tals sound på ett befriande naturligt sätt.

Det är också kul att man skrivit alla låtarna själva. Micko Ylinikka står bakom de flesta låtarna men även de andra medlemmarna har varit med och komponerat.

Plattan är, som ni förstår, härligt varierande. Tyvärr gillar jag inte alla låtarna lika bra, jag hittar spår som är fullständigt briljanta men också ett par som jag gärna zappar förbi.  Detta är å andra sidan helt naturligt då vi snackar om en debutplatta. CD:n är helt klart köpvärd och skall givetvis finnas i var mans blues-samling. Se också till att få se och höra detta band live vilket gör bluesen mest rättvisa.

Fyra knappar är plattan värd.

/Isac

 
 
 

Michael K's Rumble Pack


 

Det börjar lite gulligt men man får redan under första låten en aning om den lekfullhet som ”Michael K´s Rumble pack” USA-release ”Hands On” kommer att handla om: AC/DC?

9 av 10 låtar är märkta Kähäri och redan låt nummer två fångar mig i versens härliga rim och refrängens kaxiga text…  Låt nummer 2 eller nja, 3… är plattans bästa!
Nåja, gillar man Leslie West gillar man också låt 4 ;.)
ChorizoMikes skoj med guran gör sig påmind ganska snart och jag är såld på den röst han presenterar rakt över plattan. Lite ”laidback”… Visste inte om detta, var starkt övertygad om en annan herres röst. Efter tio låtar kanske man kan tycka att rösten och tempot är sig likt, men jag gillar det!
Det finns en glädje och fantasi i plattan som man inte hittar runt kvarteret var dag. Mycket gitarr som bygger och förstärker rösten men vad vore detta utan Lasse å Staffan?


Micke kallar den här plattan ”USA-tryck” och flaggar för att CD:n som släpps i Sverige kommer att låta lite annorlunda, men förutom låt 6: ”Portland Women” och möjligtvis låt 7 ”Not with you” så vet i f-n??
Vi får lite koll på hur bra Mr. Chorizo är på gura i låt #9! Å i låt #10 gullar han med 80-talets hard/funk…
J

Härligt med svenska blues/rock/jazz- artister som presenterar så mycket eget material! (Senaste tiden bl.a: Svante Sjöblom, Armadillo Blues, Filip Jers m fl.) Nu sällar sig även ”Michael K’s Rumble Pack” till denna skara och jag ser med tillförsikt fram emot bra svensk musik som ännu inte nått fram till den kommersiella höjdpunkten!

Michael Kähäri: Sång/Gitarr
Lasse Johansson: Trummor
Staffan Myrman: Sång/Bas

 

Brrr…
WTF! Minst en fyra!!


Kolla även även vad "Cascade Blues Association" har att säga om CD:n!
 

 

 


 

Voodoo Boogie

 

Jens  frågade mig att skriva nånting om Voodoo Boogies platta. Först är jag inte så duktig för att skriva. För att göra snabbt  kan jag säga att jag blev lite besviken:

På några låtar saknar bara röket för att känna sig live i Mönsterås men på några andra, tycker jag inte om rösten och på hela plattan finns för mycket keyboards för mig! Och några låtar är nära funky psychedelik som också är inte min cup of tea! Sorry!

 

 

Egentligen ville jag prata om en annan skiva !!!!!! Helvete ! Köpte Mick Harveys platta och ………………ouarffff !!!! Kanon!

 

 

Mick Harvey

 

Först måste man presentera Mick Harvey. Nick Caves school kamrat . Road kompajon. Först byggde dem deras först band ”Boys Next Door” som blev sen ” Birthday Party” med Rowland S.Howard och Tracy Pew.

När kom problem mellan Nick och Rowland splittade ”Birthday Party”.  Nick Cave byggde eget band ” Nick Cave & the Bad Seeds” med Mick Harvey på gitarren.

Samtidigt Rowland S.Howard byggde ” Crime and the city solution” med Mick Harvey på trummis.

Nick Cave har haft mânga gitarrister i Bad Seeds ( Blixa Bargeld, Hugo Race, Barry Adamsson, Kid Congo Power,....) men finns bara en som är kvar, vän för evigheten.

Mick Harvey körde massa andra egna projekter  också  : solo plattor med cover av Serge Gainsbourg , films musik, och producent på andra artisters plattor ( PJ Harvey, Anita Lane...)

Nu kommer han med en solo album ” Sketches from the book of the dead”.  När jag hörde första låten gjorde det mig ett hål i röven!!! Vilken låt!!! Och nästan trodde jag att det var Ossler på gitarren, typ när man tror att tårar rinner från instrumenten. Sen hela skivan är såna lite mörka ballader i skuggan av Nick Cave men rösten är annat och man fattar hur viktigt är Mich Harvey i Bad

//Pierre

 

 

Så här jädra klockrent rapporterar M3´s man från Frankrike :-)
Vi lyssnar och köper naturligtvis en platta av Mick Harvey. Eftersom jag gillar Voodoo Boogie osså så får det väl bli en platta från dem också...

Det var många som saknade Pierre i Åmål! Jonas H kramade mig extra hårt och sade att Pierre saknades... Minst tre dussin kvinnor frågade efter den fertila fransmannen! Vem jag än träffade så frågade de efter den "konstiga" Pierre... Polisen grät, ty de hade ingen att arrestera :-)

 

// Jens

 

Armadillo Blues

 

Förra gången herrarna från Värnamo med omnejd släppte en platta chockade de oss med ett konvolut som icke hade skådats på denna jord, samt att alla låtar hade skrivits av dem själva.
När de släpper sitt andra album så "hajpar" vi inte över konvolutet och dessutom är tre av spåren "lånade". Jaha, är det sämre för det?
 

Nej!

Om man, som jag, är såld på Leslie West/Mountain och Savoy Brown och övrig rock i tidigt 70-tal så får man här en riktig resa!
Jespers härliga pipa tillsammans med Stefans gnidande på guran och hammarslagen från Kenth gör den här plattan helt klart njutbar.

 

De gör det igen!

Man blir riktigt impad av Armadillos förmåga att skriva eget material och presentera det på ett bra sätt! Det enda man kan önska är att plattan hade blivit producerad på samma vis som förra/första gången, men jag förstår till fullo dessa grabbar som inte badar i pengar, utan gläder oss med bra livemusik för inte hutlösa gage! Sådan är bluesen... ;-)

En platta som inte bör saknas i Din samling finns att köpa på recordunion.com och fridhammar.com

Köp den nu!

 

Jens - M3

Ojdå...

 

Vi har ju följt den här "pöjken" ett antal år via Åmåls Bluesfest när han har spelat tillsammans med Svante Sjöblom. Ryktet säger att de endast spelar tillsammans där och inte repar under året där i mellan! Vi tvivlar...

 

Från Toots till Jan Johansson till Twin Peaks till... Filip Jers!
Aldrig har jag väl lyssnat till en platta som når en så bred publik som denna. Blues, jazz, folkmusik, psykadeliskt och för den delen de som älskar munspel! Världens bästa "trynorgelspelare" har äntligen släppt sina alster. Jag är övertygad om att det finns en hel del lyssnare som har väntat på en sådan här unik inspelning. Från början till slut är det Filip som har bestämt vad som ska lyssnas! Det här är "gubben" som tar examen vid Stockholms KUNGLIGA Högskola i munspel (å vi vet ju hur seriös KUNGEN är) hehe...

Risken är överhängande att Filip snart intar de stora scenerna i "finkulturens" salar men jag hoppas innerligt att han fortsätter bjuda på sitt fantastiska blåsande hos oss "kretiåpleti" på de små scenerna!?

 

Om jag nu måste...

... välja tre spår från Filips CD så får det bli:
02: On the Way
03: Smoking Man
13: Östra Promenaden

*Bonus1* = 04. Blues 2002, sanslöst bra producerat med hur vi tror att blues lät på 30-talet och vi får lyssna hur det egentligen lät mitt i låten. Har inte tänkt på det...

 

*Bonus2* = 05. Basement, den här låten är Jersifierad!! :-)

 

Om man nu...

... kunde få önska sig något, så är det väl MER basspel, jag är ju svag för tonerna man knappt hör. Å till Åmåls Bluesfest år 2011 att Svante&Filip kör en sväng på Dan Magnussons Café? Jag vill ju gärna ha med världens bästa trummis i denna duo. Han kan väl få vispa lite?

 

Grattis Filip! Du har inte gjort någon människa besviken!

Jens - M3

 

 Jag börjar tvivla på mig själv…

När jag matar spelaren med en ny CD, så ratar jag hela skivan vid första lyssningen. Nå, den får en chans till och andra lyssningen ger mig en helt ny närvaro och jag nästintill hyllar det jag nyss ratade… Efter en tredje lyssning så börjar jag lyssna på de små detaljerna och något nytt uppenbarar sig. Jag hoppas verkligen att ”rediga kritiker” lyssnar på allt de uttalar sig om MINST två gånger??


Det här låter HBTB!
Första lyssningen gav en min av mungipor neråt: ”Var detta allt?” Ett lugnande varv i lägenheten och in med CD:n igen… Nu börjar jag förstå. Medan jag lyssnar skriver jag ned lite rader som: ”Måste jag lyssna på RockaBilly-toner så gör jag det gärna till spår 3” Eller: ”Skulle vilja ha mer röst av Aija, lite väl mycket ”LolliPop” ibland”…
Nu har jag lyssnat på hela albumet några gånger och jag gillar det! Bra blandning på sound och låtar, man vet att det är HBTB som man lyssnar på och ”Walking Witness” blir bara bättre!
Jag började numrera låtarna i favoriter… men till slut blev hela albumet så bra att jag inte kan prioritera. Nåväl, så här såg det ut från början:

1. Doomsday Blues (det är så här jag vill höra HBTB)
2. Hangaround (Bra! Den tål en runda till, nu bättre tempo och sound!)
3. Drown Pt. II (Lekfullt, häftigt! Inget man förväntar sig)
4: Guru Demon ( Snygg 1:a, men väl mycket ”lollipop” på Aija!?)

 

Senare gillade jag allt lika bra och alldeles svenskt ”lagom”! Den här plattan gör ingen HBTB-fan olycklig!
Men… deras bästa platta är fortfarande ”Terrifying stories…” J

Btw: Percussions på ”Walk the Line” är skrämmande likt percussions på Jane´s LP ”Age of Madness” och låten: Auroville…  Huha! ;-)

Tänk om…
Nästa produktion med HBTB vore riktigt mörk och tung, det hade gjort mig glad! J


Jens - M3
 

 


 En "purfärsk" rapport från M3´s man i Frankrike, Pierre säger:
 

Fucking good new record from The Kills : Blood Blessures! Vynil came home today !!!! In the same time came the new speakers for the hi-fi!!!!!! And in the same time the boss ( and girlfriend) is not at home during 3 days!!!! You can make yourself the result off this combination!!!!!! Cavaillon will is near an explosion!

 

Efter detta inlägg på ett forum så kontaktade jag Pierre och undrade om han kunde göra ett musiktips av detta, hans svar blev:
 

Svårt att skriva, det vet du! Jag menar jag kan inte beskriva the feeling, bara att jag lyssnade den här skivan på dem nya högtalarna och jag tycker om den här musiken, men varför jag tycker om....the big mystery....jag går och gör grejer genom att dansa och luftspela guitar och bara jag mår bra!


Pierre förklarar klockrent! Vi är inte rescententer, vi är lyssnare! "Musiktipset" handlar om musik som vi vill... tipsa om, hehe!

Jens/M3

 

 

 

Tidigare musiktips >>>