Utdelade M3-knappar (bland det finaste man kan få...) 

 
Det finns många fina utmärkelser i musikvärlden, Rockbjörnar, Grammisar, Polarpris, karamellodiktstipendier, grammys m.fl. Men frågan är om inte M3:s knapp är bland de absolut mest eftertraktade och värdefulla.

Priset delas ut till den musiker som på ett inspirerande och engagerande sätt levererat musik med sådan glädje och känsla att tårar rinner, hår reser sig både på underarmar och smalben, spontana skratt gurglar i våra halsar och vi M3-gubbar kommer i viss form av extas. Nedan kan du se vilka som hittills har blivit prydda med denna omtalade knapp.
Pelle Ossler

Kanske den mest givna knappen av dem alla. Första kontakten med Ossler var då han spelade kompgitarr med Wilmer X vilket han gjorde på ett förtjänstfullt sätt. Men det stora lyftet var när man började utforska hans soloplattor. En känslosam musiker och låtskrivare med rötterna i punken bildar en härlig mix som flyter ihop till en i det närmsta oslagbar förening. Hans skiva "Krank" är en av Sveriges bästa skivsläpp genom tiderna och det han har presterat på scenen när vi M3-guppar stått nedanför är väldigt svårt att slå. Ja, här skulle man verkligen behöva ett riktigt fett lexikon med superlativ...

 

Venfestivalen 2005

Halmstad 2005

Med Thåström i Halmstad 2006

Med Andi Almqvist i Malmö 2006

 
 
Dennis Westerberg

Denne skånske munspelsvirtuos har fört de skånska bloostraditionerna vidare. Han tillsammans med Bloosblasters har roat oss på ett flertal ställen och vi har också lyssnat på hans intressanta berättelser om sina musikupplevelser i de kombinerade föredrag och minigig som han gör med sin sambo Lena. En av de absolut roligaste bluesplattorna som släppts i Sverige är "Sidd ente ena" med Bloosblasters där Dennis tillsammans med Pelle Lindberg står bakom många av låtarna.

 

Mönsterås bluesfestival 2006

Venfestivalen 2006

Eslövs Bluesfestival 2007

 
 
Heléne Thornberg
 

Heléne roade oss M3-gubbar första gången i Mönsterås tillsammans med J Hermansson And The Blues O.D. Det är alltid något visst att lyssna på god blues med stort hjärta på Storgatan i Mönsterås. Jarre, som är barnsligt förtjust i saxofon (och kanske särskilt då saxen trakteras av en kvinna), tvekade inte en sekund att dela ut en knapp till Heléne, vi andra höll givetvis med. Det skulle sedan visa sig att det skulle hagla mer knappar över J Hermansson And The Blues O.D.

 

Mönsterås Bluesfestival 2007

Blueskväll i Anderstorp 2008

Mönsterås Bluesfestival 2008

 
 
Svante Sjöblom
 

Svante, "den lilla mannen med den stora rösten" är en stadig gäst på Åmåls bluesfest där han tillsammans med Filip Jers underhåller på olika scener. Bland det mysigaste man kan uppleva på denna festival är när Svante och Filip lirar frukostblues och man kan sjukna ner i en stol, slicka såren från gårdagen och njuta till en ostfralla som sköljs ner av kaffe och känslosamt framförd blues.
En annan händelse som svetsat sig fast i det musikaliska medvetandet var när Svante lockade oss till Ven för att lyssna på honom själv med sin grupp The Sailors förstärkta med Andi Almqvist. Detta var den första kontakten med Andi och den hade vi alltså Svante att tacka för. Vi fick ett par sköna dagar på Ven på en extremt mysig och lagom stor festival.
Svantes debutplatta "I guess my troubles just begun..." är också en riktig höjdare som måste varmt rekomenderas.

 

Åmåls Bluesfest 2006

Venfestivalen 2006

Åmåls Bluesfest 2007

Åmåls Bluesfest 2008 

 
 
Resten av J Hermansson and The Blues O.D.
Jonas Hermansson, Mats "Beppe" Svensson, Rolf "Stoffe" Johansson,  Andreas Lind
 
        Jonas Hermansson
 
Mats "Beppe" Svensson
 
Rolf "Stoffe" Johansson
 
   Andreas Lind           
  Det är inte riktigt meningen att HELA band skall bli prydda med M3-knappar men här är i alla fall undantaget som bekräftar regeln (men Heléne var i alla fall ett år före de andra). Vi har haft förmånen att lyssna till och umgås med detta glädjespridande gäng vid ett flertal tillfällen och vi har aldrig blivit besvikna. Bandet får oss gubbar att vilja skaka på röven lite extra och våra bilringar vibrerar hysteriskt när detta band levererar låtar med mycket känsla och stor skicklighet men framför allt stort hjärta och en fantastisk spelglädje. I Mönsterås 2008 delade vi ut M3:s hederspris till detta bandför att de underhållit oss på ett så formidabelt sätt.

Mönsterås Bluesfestival 2007

Blueskväll i Anderstorp 2008

Mönsterås Bluesfestival 2008

 
 

Mikael ”Michael K” Kähäri

  Mikael Kähäri är den öppna scenens mästare i Åmål. Han har styrt och ställt bland spelsugna artister och styrt upp jammandet på ett föredömligt sätt så vi M3-gubbar har kunnat njuta på Café XO:s bakgård. Han är inte heller sen att själv riva av en och annan låt. På Backyard Blues 2007 startade han tillställningen med "Woodoo Childe", djärvt och fräckt som fan! Det gäller att lägga ribban på rätt nivå.
Micke lirar nu en den med Juke Joint-bandet Hot Dog Taylor som också har släppt en go platta med massor med skitiga spår på, rekommenderas!

Åmåls Bluesfest 2006

Åmåls Bluesfest 2007

Mönsterås Bluesfestival 2008

Åmåls Bluesfest 2008

Hot Dog Taylor med Jacob Steinwall i Lidköping 2008

Hot Dog Taylor i Anderstorp 2009 

 
 

Hannah Tolf

  Hannah har vi njutit av i Åmål på ett antal gig tillsammans med den extremt duktiga gitarristen Dick Ahlin. Hannah är en mycket lovande, ung sångerska som levererar känslosamma sånger på ett förödande vackert sätt. Pierre har aldrig varit så snabb med att dela ut en knapp som på XO:s bakgård 2008 då Hannah avslutat sitt gig och vi andra kunde bara hålla med om att detta var en väldigt värdig knappbärare.

Åmåls Bluesfest 2007
Åmåls Bluesfest 2008
 
 

Andi Almqvist

Andi Almqvist och hans musik hittade vi till genom tips från Svante. Vi såg Andi spela för första gången på Venfestivalen med just Svante Sjöblom and The Sailors och efter detta var vi ganska sålda på denna artistens musik. Andi har nu gett ut två plattor, "Can't Stop Laughing" och "Red Room Stories", båda är väldigt bra och tillhör de plattor som lyssnats mest till bland oss M3-gubbar de senaste två åren. Det är alltid kul när det dyker intressanta och spännande artister i vårt lilla land som heter Sverige och Andi Almqvist får verkligen räka sig till denna lilla skaran.

Venfestivalen 2006
Andi Almqvist 2006
Andi Almqvist 2008
 
 

John Severijns

  Så var det då dags att ge en knapp till en av de eldsjälar som ordnar till det så vi blueshungriga gubbar kan få en högtidsstund då och då. Den första "funktionärsknappen" går till John Severijns som är en av många viktiga kuggar i Mönsterås för att dra runt bluesfestivalsmaskinen där. Vi har varit trogna besökare i Mönsterås sedan 2002 och festivalen har bara blivit bättre och bättre. Att det sedan också är väldigt trevligt att svinga en bägare med John gör det ännu lättare att motivera denna välförtjänta knapp.

Mönsterås 2002
Mönsterås 2003
Mönsterås 2005
Mönsterås 2006
Mönsterås 2007
Mönsterås 2008
Mönsterås 2009, Fredagen
Mönsterås 2009, Lördagen
 

 

Jacob Steinwall

  Jacob Steinwall har "stått i vägen" för oss m3-gubbar ett antal gånger. Aldrig har vi blivit besvikna då Jacob And The Jackals har skakat loss på olika bluesställen i vårt avlånga land. Jacob underhöll oss också i Lidköping tillsammans med Hot Dog Taylor på en spelning och det var här han fick ta emot sin knapp, om än en virtuell sådan efter som det just denna kväll var sin på knapphårdvara.

Jacob & The Jackals i Mönsterås 2003
Jacob & The Jackals 2007
Jacob & The Jackals 2008
Jacob tillsammans med Hot Dog Taylor
Mönsterås 2009, Lördagen
 

 

Peps Persson

  Peps Persson är en svensk musikpersonlighet som har underhållit oss under många herrans år. Det var dock först 2009 som vi kom åt att förära denna Skånske bluesvirtuos sin knapp i samband med en spelning på Tages i Landskrona tillsammans med Bloosblasters.

Peps i Falkenberg 2002
Peps i Åmål 2005
Peps Tillsammans med Bloosblasters på Tages i Landskrona
 

 

Hot Dog Taylor.


 Lars "Large" Andersson

Lennart "Kula" Karlsson

Peter "PG" Gustavsson    
  Vi har sett och hört Hot Dog Taylor ett större antal gånger och alltid trivts i deras sällskap. Det är aldrig långt till skratt när detta Juke Joint band drar loss på scenen. Nått som vi också uppskattar är att det alltid händer nått när dessa gubbar rockar loss tillsammans. Se till att boka in en livespelning med detta band så förstår ni vad vi menar.
Micke K fick ingen knapp vid detta tillfälle eftersom han redan var "dekorerad".

Åmåls Bluesfest 2007

Mönsterås Bluesfestival 2008

Åmåls Bluesfest 2008

Hot Dog Taylor med Jacob Steinwall i Lidköping 2008

Hot Dog Taylor i Anderstorp 2009 

Mönsterås 2009, Fredagen
Mönsterås 2009, Lördagen 

 

 

Stefan Bergstrand

  Stefan Bergstrand har tillsammans med Armadillo Blues roat oss gubbar ett antal gånger. Bandet spelar blues på sitt eget sätt och har en annorlunda repertoar som får en att haja till men framför allt att må bra. Stefan lirar slide på ett engagerat och inspirerande sätt och toppar detta med en sju jävla massa känsla vilket verkligen uppskattas av oss i m3. Vi måste ha i åtanke att det är det tajta kompet i bandet som möjliggör och lyfter fram Stefans underbart skitiga gitarrlir så det kan komma regna ner fler knappar på detta band om det fortsätter så här...

Blues i Gläntan 2007
Blues i Gläntan 2008
Mönsterås 2009, Lördagen
 

 

Nils Lönnsjö

  Många tyckte att det dröjde länge, allt för länge, innan Nils ”Rev. Rock la Bud” Lönnsjö fick sin mycket välförtjänta knapp. Nisse får knappen då han är en symbol för Åmåls Bluesfest och allt vi fått uppleva där och för sina extra ordinära insatser att förmedla och leverera den musik vi gillar mest, förpackad i det finaste paket som finns: Åmåls Bluesfest!

Åmåls Bluesfest 2007
Åmåls Bluesfest 2008
Åmål 2009:
Bilder från onsdagen
Bilder från torsdagen
Bilder från fredagen, på dagen
Bilder från fredagen, på kvällen
Bilder från lördagen
 
 

 

Filip Jers

Filip Jers har vi sett många gånger och då oftast tillsammans med Svante Sjöblom. Vi har inte minst njutit av Filips munspel på frukostbluesen i Åmål där knottriga armar och våta ögon på m3-gubbarna mer har varit regel än undantag. Filip är absolut en munspelare av världsklass med en imponerande musikalisk bredd och en mycket värdig knappbärare.

Åmåls Bluesfest 2007
Åmåls Bluesfest 2008
Åmål 2009, Bilder från fredagen, på dagen
Falkenbergs Jazz & Blues 2009
 

 

Louise Hoffsten

Varför delar vi bara ut så lättippade knappar kanske någon undrar. Jo, en del av våra största musikbegåvningar bara SKALL ha en knapp, även om man får jaga dem halvägs in i logen och nästa trycka ner knappen i fickan på dem. Louise är en av Sveriges absolut största blues och musikprofiler. Hennes musikaliska bredd är mycket imponerande även om det är bluesen som oftast ligger i botten som grund, och det är ju oftast just bluesen som vi uppskattar mest.
 

 

 
 

Resten av Armadillo Blues


Jesper Hedegård

Kent Johansson
Det tog oss lång tid, alldeles för lång tid, innan vi fattade att Stefan Bergstrand inte skulle fått sin knapp så lätt om inte resten av Armadillo Blues varit på plats. Vi ber givetvis om ursäkt för denna fadäs och lovar samtidigt att bättra oss. Kent som hamrar fram Armadillo takten och Jesper som fyller på med basen och dessutom bidrar med sången skulle givetvis haft sin knapp samtidigt som Stefan. Men nu är det tillrättat.
Vi har nu sett Armadillo ett antal gånger men absolut inte blivit mätta på detta variationsrika bluesband. Om ni lyssnar på deras senaste platta, "Swamp Music", så försår ni vad vi menar.

Blues i Gläntan 2007
Blues i Gläntan 2008
Mönsterås 2009, Lördagen
 
 

 
 

Vem står sedan på tur...?