Kuriosa:

Kolla in Isac:s plattor

 

Våra gästspelare

 

CD-omslag

 

 

Tanka hem den senaste hiten - Gratis!:

"Niklas Lindström (och Antti Orava) - M3-låten typ"

 

 

 

 

Idé

Idén till det det första MusikMästarMötet såddes av Pierre då han på en av de årliga cykelfesterna upptäckte att det fanns fler gubbar i Hyltebruk med ungefär samma musiksmak som han själv. Efter diskussioner med de övriga gubbarna så kom man överens om att träffas och hinka några pilsner, suga på en singelmalt och på ett seriöst sätt inmundiga lite god musik av olika sort.
Första mötet ägde rum hos Pierre. Till detta mötet skulle var och en av deltagarna ha med sig de fem absolut bästa låtarna genom tiderna samt fem av de näst bästa låtarna genom tiderna. Skivorna skickades till en neutral, utomstående person i Anderstorp som blandade guldlåtarna efter bästa förmåga. Vid lyssningstillfället gissade vi sedan på vem som valt låten, vad det var för låt och artist, och poängsatte även dessa.
På nästa möte hade vi fler kategorier och mer specifika sådana men annars var upplägget det samma.
Vi har fått höra många gamla godingar som vi gemensamt kan höja till skyarna men även fått stifta bekantskap med en hel del, för de övriga medlemmarna, nya och aningen udda, verk. Blandningen och finurligheten i låtvalen gör att musikmästarmötena blir både spännande och jäkligt roliga. Det bästa är nästan när man får reda på kategorierna och får börja leta bland sina plattor efter lämpliga kandidater till nästa möte.

 


 

 

Detta är musikmästarna:

 

 

Pierre

Pierre har ofta med lite udda musik som ofta kan vara nya bekantskaper för de andra medlemmarna. Det har kommit en hel del franska låtar från Pierre. Ofta dyker det upp lite halvflummiga rocklåtar med rötterna i punken.

pierre@musikmastare.se

 

 

Isac

Isac tar alltid med någon Zappa-låt. Har dock överraskat med att peta in en Kid Rock vilket mottogs med blandade känslor. Isac har Rock-Jazz bakgrund med kryddning av svensk progg men nu med mer tyngdpunkt på rock men dragning år Blueshållet.

isac@musikmastare.se

 

 

Jens

Jens har kanske den bredaste musiksmaken och härifrån kommer allt från Cornelis Vreesvijk  till 16 Horsepower. Peps Persson har varit med ett antal gånger bland Jens val men vi har också fått lyssna till många bra, för oss andra tidigare, okända band.

jens@musikmastare.se

 

 

Jarre

Jarre är en av de mer notoriska rock-/blues- gubbarna i gänget. Kommer han med något "nytt" så låter det i alla fall gammalt. Hittar ofta någon go okänd bluesgubbe (eller gumma) som passar in på den givna kategorin.

jarre@musikmastare.se

 

 

Niklas

Från Niklas kommer det ofta lite mer popiga saker. Klassikerna från 70-talet haglar tätt och en och annan Eldkvarn får man stå ut med. Som överraskningsmoment blandade Niklas in Slipknot på ett möte, detta sågs nästan som ett slag under bältet.

niklas@musikmastare.se

 

 

Kolla också in våra gästspelare