7
Pierre i Afrika - del 14   

Vi kör men det börjar blir långt tråkigt. Vi borde vara närmare Mopti sedan länge. Jag säger ingenting. Det bästa med Danielle är att vi väl yrar i bilen. Hin är pratsam! Vi får lära efter en stund att vi körde fel. Naturligvist Marcels fel!

 

 

 

 

Men som han säger, utan felet skulle vi aldrig ha sett en moped med en oxe i bitar på bagagehållaren eller en kille på moped med 20 levande kycklingar som hänger på styrstången, huvet ner. Varje ögonkast kan ge en chans att bli förvånad eller hänryckt.

Då har vi kört fel. 5 extra mil. Inte farligt.

 

 

 

 

Vi fortsätter. Vi kommer fram San. Där blir det stor bordel. Marcel kommer i min bil, Danielle i Cunegondes, och vi kör 4 gånger i stan tur och retur. Den här gången är det inte Marcels fel, han sitter i min bil.

 (Bilderna stämmer inte precis med texten under en liten stund men jag säger när det blir normalt igen. Varsågod.)

Vi körde förbi det men jag kommer inte ihåg var och vad detta är.

 

 

 

 

 

Han säger att på sista nyheterna borde vi köra till Djenne genom pisten. Vi skrattar. Om man kollar på klockan är vi tveksamma. Vi märker att vi fortsätter på asfalten. Marcel är lugn men han funderar hårt. Vi pratar inte mycket. Jag tycker inte om att prata när jag kör. Med Danielle är det omöjligt, hon tjatar helan tiden men det är OK. Marcel dödar mig. Han kunde ta det lugnt. Nej. Han måste ta walkie-talkie och tjata med damerna för säga ingenting. Addict. Men snart stoppar den röda Mercedesen och vi byter passagerare.

Vi kommer fram den vägen till Djenne. Och bing! Man måste betala 1000 CFA pr person. Och bing! De andra vill inte betala. Och bing! Vi betalar och vi kör igen. Fin väg till Nigerfloden.

 

 

 

Där måste vi ta en bilfärja. Vi väntar. Kommer en moln av smycke och skit att sälja. Det börjar bli tungt. Jag använder tiden för att gå vid floden.

 

 

 

 

 

En tonårige tjej med en gul och blå klänning kommer och försök sälja hennes tjänster som vägvisare. För att skjuta till inkast såna erbjudande har jag min grej. Jag säger att jag inte är chefen, att hon måste gå träffa de 2 damerna. Héhéhé. Så kan jag börja diskutera andra grejer med tonåringen. Hon är lika gammal som Lisa, jätte snygg. Hon skulle vilja åka till Segous festival. Hon går till skolan. Jag känner mig ledsen.

Färjan kommer.

Le bac arrive.

 

 

 

 

Jag springer till bilen. Även på båten säljer dem deras grejer. En av säljarna pratar om utbytt. Danielle byter par flip-flop mot 2 eller 3 grejer. Men många frågar om kläder, dem letar efter det. Det blir ohälsosam, jag känner mig ohälsosam.

 

(Nu följer bilderna med texten.)

 

Vi kör ner och håller kapen till Djenne. Gammal stad i lera ( tror jag, vet fortfarande inte)

 

 

 

Das Fuhrer har den fucking bra idén att parkera på en gata med massa folk som går i centrum. Och där, programs ändring. Vi stoppar en timme och sen fortsätter vi till Mopti som vi borde nå innan natten. Det känns som den vanliga galären med nattkörning och leta efter ett ställe för sova. Jag är mer partisan av hitta ett ställe här och sen går en sväng i stan… heeeu byn. DumDum säger något otrevligt som kommer in genom ett öra och går ut genom det andra.

Jag går ensam i Djennes gator.